dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Van de notaris

Kijken en kopen: Open Huizen dag!

Door Ellen van Pelt op Friday 31 March 2017 10:00
  • ignore touch

    Open Huizen Dag. © NDC mediagroep

mail pinterest

Op zaterdag 1 april kunt u weer heerlijk ontspannen huizen bekijken. Toen mijn partner en ik op zoek waren naar een nieuwe stek vonden wij het ontzettend leuk tijdens een open dag diverse huizen vrijblijvend te bekijken.

Uiteindelijk wonen we nu in een woning die we destijds spontaan tijdens een open dag hebben bezichtigd.

U gaat een woning verkopen of kopen? Een spannende tijd. Komt u eruit met de tegenpartij? Zijn er geen addertjes onder het gras? U heeft dus veel om over na te denken. Maar heeft u ook al nagedacht over uw bezoek aan de notaris? Want als notaris kan ik u bijstaan bij de aan- of verkoop van uw woning.

In Nederland regelt de notaris alle juridische zaken rond de overdracht. Daardoor weten alle partijen zeker waar ze aan toe zijn. Ik ben als notaris onafhankelijk en onpartijdig en kijk daarom naar de belangen van de verkoper én naar die van de koper.

De notaris doet veel werk namelijk al vooraf. Zodat u straks alleen nog uw handtekening onder de verschillende aktes hoeft te zetten. Zo start ik allerlei onderzoeken naar de achtergrond van verkoper en koper, het huis, de hypotheeksituatie en mogelijke bijzonderheden in de gemeente. Als er iets niet in orde is, trap ik direct op de rem en zorg ik ervoor dat problemen worden opgelost.

De notaris is de financiële spin in het web. Ik zorg ervoor dat de koper de koopsom betaalt en dat de bank van de verkoper en eventuele schuldeisers hun geld krijgen. Ook zorg ik ervoor dat de gemeentebelastingen tussen partijen wordt verrekend en dat de eventuele overwaarde naar de verkoper wordt overgemaakt.

En uiteraard regel ik als notaris alle juridische zaken rond de overdracht en los eventuele problemen op. Zodat u zeker bent van een vlekkeloze overdracht van de woning.

Natuurlijk denkt u dat er in uw situatie geen vuiltje aan de lucht is, maar de problemen ontstaan vaak juist als u het helemaal niet verwacht. Bijvoorbeeld de woningverdeling na een scheiding. Weet u zeker dat de woning nu echt alleen op uw naam staat? Anders moet uw ex-partner misschien nog mee tekenen. En wat als de koper op het laatste moment afhaakt? Laat u niet verrassen! Neem op tijd contact met mij op.