Blogs

ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 10-08-2018 om 10:00
Waar moet ik het nu weer over hebben? Ja, Bas de Haan komt alsnog naar Beilen maar daar kun je gaan briefje mee vullen. Vorige week vrijdag moest Bas wegens verdrietige omstandigheden zijn optreden in de Cerck afzeggen.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 07-08-2018 om 12:00
De eerste Humboldt pinguïns die rondlopen met een wonderlijke bontjas zijn gezien in Nortica. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen met het hoogtepunt in augustus.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 03-08-2018 om 12:30
Dat hogedrukgebied is op z’n zachtst gezegd nogal hardnekkig. Het wil maar niet wijken voor een gebied met iets lagere druk. Als we zo’n hogedrukgebied in de winter zouden hebben dan kunnen er wel twaalf Elfstedentochten worden gehouden.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 27-07-2018 om 09:00
Zaak 1: Als eerste wil ik de organisatie van de Fiets4daagse complimenteren. Het is ze weer gelukt om de deelnemende fietsers keurig buiten het winkelcentrum van Beilen te houden.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 23-07-2018 om 19:00
Nu het prachtige zomerse weer aan blijft houden merken we dat ook de tropische dieren in Wildlands steeds meer verkoeling gaan zoeken. Voor de giraffen op de savanne is de temperatuur nog niet zo’n probleem.
Tuk
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 20-07-2018 om 09:00
Een paar weken geleden voelde ik ongemak, stijfheid en pijn aan mijn rechterknie. Niet dat dit euvel een onwerkbare situatie opleverde maar prettig was het niet. Mijn vader zei altijd: “Het is vanzelf gekomen, dus het gaat ook vanzelf weer over.” Meestal was dit ook zo, tot hij slokdarmkanker kreeg.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 13-07-2018 om 09:00
In het blog van vrijdag 1 juni had ik het er over dat ik weer eens de sigaar was. Het betrof toen twee sigaren. Die ene sigaar van de gemeente Midden-Drenthe en die andere sigaar van de koffieleverancier.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 09-07-2018 om 17:00
Emmen - In de Olifantenvallei in Wildlands werd dinsdag 26 juni opnieuw een olifantje geboren. Ook dit is een mannetje. Hij heeft de naam Manoa gekregen, wat ‘rust’ of ‘vrede’ betekend.
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 08-07-2018 om 13:00
De ‘moeilijke tweede’. De opvolger van een gelauwerd debuut overtreffen: een flinke opgave. Overtreft het volgende album zowel commercieel als artistiek het succes van de eerste plaat? Neem Normaal: ‘Oerend Hard’ zorgde in 1977 voor een nationale aardverschuiving, maar hoe verging het opvolger ‘Ojadasawa’?
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 06-07-2018 om 09:00
Door het ernstige tekort aan water zijn wij genoodzaakt maatregelen te nemen om het tekort aan water niet verder te laten oplopen opdat er, als het zo doorgaat, straks geen water meer uit de kraan zal komen. Dan zijn de rapen gaar. Vaak zijn er gasten die een glaasje water vragen, die wij dan geheel gratis verstrekken, die nu genoegen moeten nemen met een half glaasje water.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 06-07-2018 om 09:00
Wanneer vaar je op eigen kompas? Een man komt weer. Vier jaar geleden is hij ook geweest. Hij werkt al twintig jaar bij dezelfde werkgever. Daar werkt hij met tegenzin.
ignore touch
Van de notaris door Ellen van Pelt, 02-07-2018 om 12:00
De vakantieperiode breekt aan! Stel, u gaat straks samenwonen met uw vakantieliefde. Hoe gek het ook klinkt, samenwoners hebben geen officiële juridische status, zoals dat bij gehuwden of geregistreerd partners wel het geval is.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 29-06-2018 om 09:00
Zoals gewoonlijk was de zomer met het Mfeesidzomert even niet aanwezig. De week ervoor was het prachtig weer en nu dus ook weer. Met het Midzomerfeest was het ’s avonds nog kouder dan de afgelopen kerstdagen. Waarom dit altijd zo is weet ik niet. Zou hier de duivel achter zitten?
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 25-06-2018 om 19:00
De mooiste ervaring van een bezoeker van Wildlands is dat ze de indruk hebben midden in de natuur te zijn. Ze wanen zich in Jungola in de regenwouden van Zuid-Amerika of in Serenga op de uitgestrekte Afrikaanse savanne.
ignore touch
De Gamers door De Gamers, 22-06-2018 om 16:37
A Way Out is een unieke game. Niet zozeer vanwege het verhaal rond twee ontsnapte gevangenen of omdat het eigenlijk meer een film is dan een game, maar vooral vanwege het feit dat het spel uitsluitend door twee spelers gespeeld kan worden. Dit kan zowel offline op de bank rond dezelfde TV als online via het internet.
Jan
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 22-06-2018 om 09:00
Vorige week vrijdag 15 juni: Lekker op het strand van Anaxos keek ik even op de mobiel om de whatsapp te checken op binnengekomen berichten. Dat was even schrikken maar liefst vijf berichten met de mededeling dat Jan de Haan was overleden. Dan is het wel even slikken en ben je ineens niet meer op vakantie.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 22-06-2018 om 09:00
De kracht van: Ik ben niet goed voor jou en ik kan het niet... Een man komt bij mij op consult. Hij heeft vijftien jaar af en aan een relatie met een vrouw. Een meisje, zegt hij.
ignore touch
Van de notaris door Ellen van Pelt, 18-06-2018 om 15:00
Ik las onlangs dat 80% van ouders de voogdij voor hun kinderen niet hebben geregeld. Een schokkend aantal. Dat betekent dat niet officieel is vastgelegd aan wie de voogdij over hun kinderen wordt toegekend als beide ouders er onverhoopt niet meer zijn. Daarmee lopen zij het risico dat de rechter uiteindelijk een andere voogd benoemt dan wie de ouders graag hadden gewild.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 15-06-2018 om 09:00
Afgelopen dinsdag vond er in de Cerck weer een wisseling van kunstwerken plaats. Het Midden-Drenthe kunstcollectief heeft de schilderijen met als thema “ Dieren “ van de wanden verwijderd om plaats te maken voor een korte expositie van de kunstschilderes Feline Wielink.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 12-06-2018 om 19:00
Misschien hebben jullie het al gezien? Jungle Jim heeft zijn logboeken en losse bladen daaruit verspreidt in Jungola. Hierin kun je zijn observaties van de afgelopen jaren lezen, maar ook leuke feitjes over de dieren en planten.
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 10-06-2018 om 13:00
Opeens staat hij daar, op het podium van Carré. Ruim 1700 mensen kijken naar gitarist Jan de Hont. Aan zijn zijde Freek de Jonge, voor de verandering met een gitaar om z’n hals. De laatste jaren was Jan de Hont bij mij een beetje uit beeld geraakt, maar hoe hij 'zijn' La Comparsa speelde herinnerde mij afgelopen zaterdag weer aan zijn unieke kwaliteiten.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 08-06-2018 om 09:00
Tegenwoordig zeggen mensen soms met klem en nadruk: ‘Ik ben er wel klaar mee!’ Dat is een verwarrende zin. Want als je ergens klaar mee bent, hoef je dat niet te zeggen. Of verwacht je iets en durf je niet?
ignore touch
Van de notaris door Ellen van Pelt, 04-06-2018 om 11:00
Als er vlak voor overlijden nog schenkingen worden gedaan om daarmee erfbelasting te besparen voor de erfgenamen komt men meestal bedrogen uit.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 01-06-2018 om 09:00
Ja hoor, we zijn weer eens de sigaar. Bericht van de gemeente Midden-Drenthe gehad met uiterst slecht nieuws.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 28-05-2018 om 21:00
In Nortica worden voorbereidingen getroffen voor de verjaardagsmaand juni. Alle elf Californische zeeleeuwen in de Robbenhafen zijn namelijk deze maand jarig! Voor deze gelegenheid worden door de verzorgers vissen ingevroren in blokken ijs. Deze 'ingepakte' vissen dienen straks als extra uitdaging voor deze intelligente en speelse dieren.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 25-05-2018 om 09:00
Heden zou ik niet weten waar ik het over moet hebben. Werkelijk niets maar dan ook niets wat ook maar enigszins de moeite van het vermelden waard is. Of het moet de nieuwe bewoner van Midden-Drenthe zijn. De wolf, die zich heeft gevestigd in het Terhorsterzand.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 25-05-2018 om 09:00
Een vrouw komt binnen; ze is erg slank en ze loopt gebogen. Ze is nog maar 39 jaar, maar ze lijkt wel 60. Ze vertelt dat ze op de telefoon van haar man de apps gelezen heeft van een andere vrouw. Berichtjes met hartjes, met lieve woorden, met verlangens.
ignore touch
Van de notaris door Ellen van Pelt, 22-05-2018 om 10:30
Als een woning is verhuurd, brengt het bij verkoop minder op. Om die reden wordt er bij het vestigen van een hypotheek op bijvoorbeeld een woning, in de hypotheekakte altijd een verbod opgenomen voor de eigenaar de woning zonder toestemming van de bank te verhuren. In de volksmond ook wel het 'huurbeding' genoemd.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 18-05-2018 om 09:00
Afgelopen dinsdag en woensdag was de Cerck gesloten. Dit in verband met een kleine zaken- / studiereis naar die Heimat. Duitsland dus, als u begrijpt wat ik bedoel. Van mijn nieuwe neef Jan hoorde ik dat Ditzum een bijzonder leuk plaatsje is daar boven in Duitsland. Het ligt aan deze kant van de Eems.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 18-05-2018 om 09:00
Het leven als proces. Laatst was ik in Vancouver en gaf daar een training over Systemisch Werk. Wij leven ons hele leven in systemen.