Blogs

ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 22-01-2019 om 19:00
Om meer inspraak en ideeën van kinderen te krijgen, ontstond eind vorig jaar de wens om een Kinderraad van Advies voor Wildlands op te richten. Aan Hanneke de taak om te bedenken hoe dit te doen. Want waar haal je tien mondige kinderen vandaan, die ook nog eens goed op de hoogte zijn van alles in het park?
ignore touch
Van de notaris door Ellen van Pelt, 21-01-2019 om 15:00
Ik zie het steeds vaker, dat kinderen een lening afsluiten bij hun ouders om een eigen woning te kopen. Zij mogen de rente van die lening aftrekken als eigenwoningrente voor de inkomstenbelasting. Een veel gestelde vraag is hoe hoog de rente mag zijn, bij een lening binnen familieverband.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 18-01-2019 om 09:00
Nu kan ik het wel over de toestanden in het gemeentehuis hebben maar daar brand ik mijn vingers maar niet aan. Het is mij wel een toestand waar ze in verstrikt geraakt zijn. En dat sluimert al jaren.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 18-01-2019 om 09:00
Een jonge vrouw komt bij mij op consult. Als 28-jarige heeft ze al een burn-out. ‘Het leven moet perfect zijn’, zegt ze tegen mij.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 11-01-2019 om 17:30
Bij het nadenken over een nieuwe column besefte ik me ineens dat ik hier nog nooit iets heb geschreven over thee. Bizar! Schrijf ik hier inmiddels al vier jaar, en heb ik nog geen enkele keer aandacht besteed aan mijn favoriete drank. En dat terwijl thee compleet natuurlijk is en ontzettend interessant. Hoog tijd om dat goed te maken.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 11-01-2019 om 09:00
In het begin van dit jaar vliegen de procenten ons alweer om de oren. Om te beginnen is het lage btw tarief met drie procent verhoogd. Dat houdt in dat alle producten waar geen alcohol in zit eveneens drie procent in prijs moeten worden verhoogd. Dat betekent dat er nieuwe menukaarten moeten worden gedrukt en dat de prijzen in de kassa moeten worden veranderd.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 11-01-2019 om 09:00
De man in mijn training wordt bozer en bozer en opeens wordt hij passief. Hij vraagt aan mij: ‘Hoe komt het dat ik dubbel ben? De ene keer kan ik zo boos zijn en dan voel ik me leeg en word ik heel passief.’
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 09-01-2019 om 17:15
Jaarlijstjes verschijnen de laatste weken weer met grote regelmaat in de kranten, tijdschriften, Twitter-overzichten en Facebook-tijdlijnen. Een enkele keer zelfs in mijn e-mailbakje! Onlangs zette ik mijn eigen 10 favoriete albums van 2018 op een rijtje, aangevuld met wat favoriete boxsets en andere speciale uitgaven.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 08-01-2019 om 19:00
Voor de Lori’s van de blauwe bergen was 2018 een vruchtbaar jaar. Maar liefst 60 jonge lori’s zijn afgelopen jaar door hun ouders grootgebracht! De Lori ouders vormen paartjes die meerder jaren of zelfs levenslang bij elkaar kunnen blijven.
ignore touch
Van de notaris door Ellen van Pelt, 07-01-2019 om 11:00
De letterlijke tekst van een testament kan soms belangrijk zijn. Bijvoorbeeld als u uw partner tot erfgenaam heeft benoemd. Daarbij wordt soms als extra vermelding opgenomen dat de partner geen erfgenaam meer mag zijn, als uw relatie bij overlijden is verbroken.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 04-01-2019 om 09:00
Zo, tweeduizend achttien zit erop. Wij, van de Cerck, wensen u een heel gelukkig tweeduizend negentien. Wat gaat tweeduizend negentien ons brengen? Dat is gewoon koffiedik kijken. Het gaat toch altijd anders dan je verwacht. In ieder geval hebben we er weer een café bij.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 04-01-2019 om 09:00
Een man komt binnen, hij ziet tegen het jaar op. De kinderen zijn het huis uit, hij zit thuis, heeft wel boeiend werk, een goede relatie... ‘maar waarom doen we het allemaal?’, zucht hij. ‘En voornamelijk: Waarom doe ik wat ik doe?
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 28-12-2018 om 16:45
De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn altijd zo’n gekke periode. Tussen alle drukte door kun je even rustig thuis bijkomen, of je kunt van de tijd gebruik maken door nog meer sociale activiteiten te ondernemen. Etentjes, filmavonden, late kerstfeestjes, ook in mijn vriendengroepen komen genoeg voorstellen voorbij. Welke neem je dan aan, en welke laat je schieten?
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 28-12-2018 om 09:00
De ganse dag bezig geweest met het Top 2000 café en de hieraan verbonden quiz die zo meteen gaat aanvangen. Ik heb nog een half uur voordat de eerste quizdeelnemers binnen komen. Ah, daar zul je de eerste al hebben. Er zijn altijd gasten die het zekere voor het onzekere nemen om maar vast het mooiste tafeltje in te pikken.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 28-12-2018 om 09:00
Afscheid is een woord dat pijn doet. Het is een scheiding van iets. Wellicht heeft u afscheid moeten nemen afgelopen jaar. Van een baan, van een partner, van iemand in uw familie die u zeer dierbaar was. Een afscheid is pijn, een ongedefinieerde pijn. Zelfs als u zelf voor het afscheid kiest.
ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 22-12-2018 om 10:00
Het gaat niet best in de commerciële groenteteelt. Het ondernemersinkomen daalde in 2018 fors. Dat blijkt uit de inkomenscijfers die Wageningen Economic Research deze maand presenteerde.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 21-12-2018 om 09:00
Zo, het weekend voor kerst. Ooit werkte er een banketbakker, de heer J.C., bij ons in de bakkerij, lang gelee, en die riep altijd op donderdagmorgen als hij binnenkwam: “Donderdag oh donderdag, Oh schoonste dag der dagen, ’s Morgens nog een halve week, En ’s middags slechts twee dagen.”
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 21-12-2018 om 09:00
Voordat de kinderen het gaan dragen ... De moeder en de dochter komen bij mij. De moeder is bezorgd over haar elfjarige dochter. Heel af en toe praat zij binnenshuis, maar meestal niet. De moeder is ongerust.
ignore touch
Van de notaris door Ellen van Pelt, 18-12-2018 om 17:00
Als ik deze column schrijf vallen de sneeuwvlokken naar beneden. Iets te vroeg want de Kerst is pas over een week. De natuur laat zich niet leiden, ’t komt zoals ’t komt. Vandaag is het een witte wereld, met de kerst kan het helemaal anders zijn.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 14-12-2018 om 17:15
Hmm, december. Overal lichtjes, gezelligheid en lekker eten. En mooie winterse taferelen buiten natuurlijk, die kale bomen en grijze luchten hebben toch altijd iets bijzonders. Helemaal op van die stille dagen wanneer de bewoonde wereld al snel einden ver weg lijkt.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 14-12-2018 om 09:00
De laatste tijd schrijf ik mijn blogje vaak op woensdagavond. Dat neemt de druk op donderdag een beetje weg. Nu is het ook woensdagavond en ik kan er even mooi rustig bij zitten zonder dat ik gestoord word. Dan maar geen voetbal kijken. Ik voorspel dat Ajax gelijk speelt.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 14-12-2018 om 09:00
De vrouw komt terug, de vrouw met pensioen. Alsof ze in een wattenwereld leeft, zegt ze. Ze heeft nog heel veel energie en wil graag meedoen in de maatschappij. Vrijwilligerswerk is niet haar ding.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 12-12-2018 om 19:00
Vanaf 1 december zijn in Wildlands de voorbereidingen voor de derde editie van WILDnights echt in volle gang. Tijdens dit evenement is het park gedurende de kerstvakantie ook van 17.00 uur tot 21.00 uur geopend.
ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 08-12-2018 om 10:00
PostNL komt zelfs tot in de moestuin. De postbezorger brengt namelijk een postzegelvel uit met het thema 'Mijn groentetuin'. Op de zegels staan zes verschillende soorten groenten die, volgens de brievenbezorger gemakkelijk zelf verbouwd kunnen worden.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 07-12-2018 om 09:00
Als het een beetje meezit dan beleef ik kerst dit jaar voor de twee en zestigste keer. Vooral de laatste jaren denk ik er het zijne van. Begint dat gedoe weer. Dat dan zowel zakelijk als privé. Het zal wel met de leeftijd te maken hebben.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 07-12-2018 om 09:00
Wie wel eens gevlogen heeft, kent het, boven de wolken vliegen. In de zon, zie je de wolken als een wattendeken of als een soort zee onder je. Het lijkt een wereld te zijn waar je in zou kunnen stappen. Een wondere wereld van zachte sneeuw of watten om je heen. Stil, geen stress, geen gejaag, geen gemoet.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 30-11-2018 om 16:30
Er zijn van die momenten dat ik me verwonder over het vakgebied biologie. Ik bedoel daarmee nu niet zozeer de inhoud, die is fascinerend en dat zal ik ook nog vaak herhalen. Nee, dit keer doel ik op het uitvoeren van biologisch onderzoek. Dat gevoel overviel me laatst weer bij het lezen van een nieuwsbericht over Sumatraanse orang-oetans.
ignore touch
Weekmenu door Henk Berghuis, 30-11-2018 om 09:00
Iedereen heeft buren. Ik zelf heb zowel privé als zakelijk buren. Je wordt er mee opgescheept en komt er maar moeilijk van af. Die buren hebben ook weer buren waarvan ik dan weer deel uit maak. Een goede vriend van mij zei eens,’ Als iedereen gewoon aardig is tegen zijn buren dan was er ook geen oorlog en ellende in de wereld.’ Daar zit iets in.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 30-11-2018 om 09:00
Vraag van lezer: Ik wil geen wij zijn, hoe doe ik dat?
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 27-11-2018 om 19:00
Langverwacht, maar uiteindelijk was op 31 oktober iedereen er klaar voor! Er kwam een nieuwe neushoorndame aan. Ze heet Elena en ze is heel erg cool. Dat was al te merken toen ze na aankomst uit de transportkist moest komen.