Weekmenu

Bus

Door Henk Berghuis op vrijdag 21 april 2017 09:00
  • ignore touch

    Bussen in Assen. © Twitter/ Jorne Bonte

mail pinterest

Tot 30 april rijden er geen treinen tussen Hoogeveen en Groningen. Nu wil het geval dat ik door de week altijd met de trein reis van en naar stad. De bus doet er een half uur langer over dus dan doe ik het maar met de auto.

Woensdag zou een familielid graag de auto lenen. Dus in de bus. Het was een reis om nooit weer te vergeten.

Bij het instappen dacht ik aan de schoolreisjes wanneer ik altijd wagenziek werd. Ik ging dus maar voorin zitten want volgens juf schommelde dat minder erg dan achterin. Ik had de krant meegenomen want we zouden bijna een uur verder zijn als we station Groningen bereikten.

“Koud hè,”, zei ik tegen de chauffeur. Dat had ik beter niet kunnen doen. Het ging gelijk over de opwarming van de aarde en dat dit ons allemaal aangepraat wordt door gasten die hier geld aan verdienen. De temperatuur op aarde schommelt al miljarden jaren en dat heeft niets met see oo twee te maken. De mensheid kan niet eens zonder see oo twee aldus de buschauffeur.

Halverwege Assen vroeg hij mij welke afslag hij moest nemen. Ik adviseerde hem de nieuwe afslag naar het TT circuit te nemen. Dat beviel goed en hij zou dat vanaf nu elke keer doen. Aangekomen op het station in Assen wist hij niet waar de bus te parkeren. Hij ging even vragen. Even later manoeuvreerde hij de bus naast de andere bussen. Ik zag naast de bus de mensen nogal schrikachtig kijken.

Hij raakte een grote prullenbak met de achterkant van de bus. “Wie zet daar nu ook een prullenbak neer.” was zijn reactie. Ik loosde hem verder probleemloos door Assen waarna op de A28 het gesprek weer begon. Aan krant lezen kwam ik niet toe.

Het ging over de regering. Volgens de chauffeur worden we niet geregeerd door de regering. Dat zijn slechts managers die moeten proberen de zaak een beetje in goede banen te leiden. Het beleid wordt gemaakt door de oliemagnaten, bankiers, wapenleveranciers en of ik wel eens van de Bilderberg groep had gehoord. Dat had ik.

Was dat niet die groep met invloedrijke personen die altijd in het geheim vergaderde met in de jaren vijftig tot de Lockheed affaire Prins Bernhard als voorzitter? Dat was het.

Toen kwam de Holocaust ter sprake. Hier zijn de Palestijnen de dupe van geworden. Hoe de immigranten in Noord Amerika hebben huisgehouden. Dat was pas een Holocaust. 25 miljoen Indianen zijn vermoord.

Ik vroeg of hij mijn krantje wilde hebben voor in zijn pauze. “Ik lees geen kranten,” zei hij, “ Daar staan alleen maar leugens in.” Er werd nog veel meer besproken in dit gesprek waarin ik alleen af en toe een geluidje maakte om duidelijk te maken dat ik er nog bij was. Het past allemaal niet op dit A-viertje.

Vanmorgen dus ook weer met de bus naar Beilen. Ik ben maar achterin gaan zitten. Mooi rustig ritje. Op het station in Assen parkeerde de buschauffeur in het verkeerde vak. Hier werd wat van gezegd. Ik hoorde hem zeggen dat hij dat deed vanwege die grote prullenbak die daar stond. Hij kon de draai niet krijgen.

Vanavond ga ik maar weer met de VW Caddy. 

Volgende week vrijdag Koningsbal met de band Last Time aanvang 21.30 uur.  

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.