Weekmenu

Vergunning

Door Henk Berghuis op Friday 9 March 2018 09:00
  • ignore touch

    Vergunning © Aangeleverde foto

mail pinterest

VOF de Cerck is niet meer. De VOF (vennootschap onder firma) de Cerck is weer een Eenmanszaak. Een verandering van rechtsvorm. Dan moet je naar de KvK (Kamer van Koophandel) om dit te laten registreren.

Dit is vorig jaar al gebeurd en ik kreeg van de KvK na 1 januari keurig een brief met het nieuwe KvK nummer. Tevens regelt deze instantie dat het bij de belastingdienst geregistreerd wordt. Zeg maar, je hebt er geen omkijken naar.

Wel volgt er een rekening. Welgeteld € 65,00. Daar kun je niks van zeggen. Ze hebben er tenslotte ook hun best voor gedaan en het was in één keer voor elkaar wat op zich heel bijzonder is. Als ik iets dergelijks onderneem dan gaat het in negen van de tien gevallen niet zonder slag of stoot. Deze keer dus wel.

Dan moet er ook nog een wijziging aangebracht worden, bij de gemeente Midden-Drenthe, in de horecavergunning. Ik denk dan shit, dat kost wel weer tweehonderd euro. Maar goed, regel is regel. Dan moet de dienstdoende ambtenaar met tipex VOF wegwerken en hier Eenmanszaak neerzetten. Deze handeling moet herhaald worden met het KvK nummer. Ik hoef hier niet voor naar het gemeentehuis want de dienstdoende ambtenaar, een zeer sympathiek persoon, komt gewoon even langs om de nodige informatie tot zich te nemen.

Vorige week kwam deze persoon de vergunning eigenhandig in de Cerck overhandigen. Voor de bewezen diensten vroeg ik of hij iets wilde drinken. Hij moest onmiddellijk weg. Hij had het druk of een andere afspraak of hij moest de bus halen. Het werd mij niet helemaal duidelijk.

Ik maakte de envelop open en toen werd het duidelijk. De rekening zat er bij in. Zegge € 594,00 in guldens 1309,00. Wat in godsnaam rechtvaardigt zo’n bedrag voor zo’n handeling?

Afgelopen maandag heb ik via de website van de gemeente M-D mijn ongenoegen geuit. Dinsdag stond de meneer van de vergunning in de Cerck mij uit te leggen dat het gewoon een nieuwe vergunning is voor een andere rechtsvorm van de Cerck. Dit terwijl er verder niets is veranderd. Behalve dan één directeur minder.

De gemeenteraad heeft ooit besloten dat het zoveel moet gaan kosten. Die hebben makkelijk lullen. Die hebben geen vergunning nodig. Of is het “die zijn geen vergunning nodig.” Hebben we dat weer.

Maar goed, ik zou hier graag de verantwoordelijke persoon over spreken en dat is volgens mij de burgemeester. Al die ambtenaren, en dat zijn er nogal wat, zijn heel aardige mensen maar ze zitten in een systeem dat niet deugt. Ze zijn er toch om te burgerij in stand te houden? Volgens mij gebruiken ze de burgerij om hen in stand te houden. In plaats van problemen oplossen komen er alleen maar meer.   

Kortom, ik ga niet akkoord met de rekening. Buitenproportioneel!!  

Binnenkort gemeenteraadsverkiezingen. Die partij die hier iets aan gaat doen heeft mijn stem. Ik mag helemaal niet stemmen in Midden-Drenthe maar dat weten zij niet. Gaat u wel stemmen in Midden-Drenthe en u twijfelt nog? Dan kan ik u verwijzen naar het blog: henktenoever.nl/blog/2018/03/04/midden-drenthe-kiezen-of-delen. Een verslag van de laatste vier jaren politiek in Midden-Drenthe.

Trouwens, daar wordt de keuze niet makkelijker van.  

Vanavond vanaf 22.00 uur Blues Juice

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.