...
...
...
...
Weekmenu

Ongegrond

Door Henk Berghuis op vrijdag 13 april 2018 09:00
  • ignore touch

    Vergunning © Aangeleverde foto

mail pinterest

Net toen ik vorige week mijn droom op papier had, kwam er een brief binnen van de gemeente Midden-Drenthe. De mededeling luidde dat mijn bezwaarschrift op 13 maart was ontvangen. De termijn om een bezwaarschrift in te dienen is zes weken na dagtekening van de betreffende beschikking.

Omdat het bezwaarschrift tijdig is ingediend en ook aan de overige wettelijke vereisten is voldaan, is het bezwaarschrift ontvankelijk. Dat was me even goed nieuws.

Gelijk onder de ontvankelijkheid stond de uitspraak. Uitspraak: ”Het bezwaar is ongegrond en de nota leges voor Drank en horecavergunning met nummer huppeldepup blijft gehandhaafd.” Daar zijn we dan mooi klaar mee.

Verder wordt er vermeld wie zo’n vergunning nodig is en waarom dan wel niet. Enzovoort.

Bent u het niet eens met de uitspraak, dan kunt u beroep instellen bij de rechtbank Noord-Nederland. Uw beroep zal worden behandeld vanuit de locatie Leeuwarden. Dit moet dan weer binnen zes weken na dagtekening van de uitspraak ingediend worden. Dit kost niet veel trouwens. Het griffierecht kost slechts € 46,00 voor een natuurlijk persoon. Voor niet-natuurlijke personen bedraagt het griffierecht € 338,00.

Ik heb dit even nagezocht. “Het zijn van een natuurlijk persoon vangt algemeen aan indien de persoon levend en levensvatbaar geboren is. Het zijn van natuurlijk persoon eindigt met het overlijden.“ Van dat eerste is sprake en de dood is nog niet ingetreden op dit moment van schrijven. Hier val ik dus onder. Sommige mensen hebben ook altijd geluk.

Met een niet-natuurlijk persoon wordt echter niet een dood persoon bedoeld. Een niet-natuurlijk persoon is een organisatievorm die niet aan het bestaan en de belangen van een individueel persoon is gebonden.

In mijn bezwaarschrift heb ik ook nog de vraag gesteld waarom in de gemeente Midden-Drenthe de leges voor een Drank en horecavergunning zo extreem hoog zijn. Hier werd niet op ingegaan in hun brief naar mij toe. Hier kunnen we dus niet spreken van transparantie terwijl alle politici van de daken schreeuwen dat ze open en transparant naar buiten willen treden. Ik bestempel hun schrijven als arrogant.

Ze leven precies de regels na en zoekt u het verder maar uit. Zij zijn er vanaf. Misschien dat de rechter in Leeuwarden hier anders over denkt.

Deze zal tot de conclusie komen dat ze bij de gemeente Midden-Drenthe hun zaakjes niet zo goed voor elkaar hebben. Er staat namelijk ook in hun brief vermeld dat er op 30 januari 2004 een Drank en Horecavergunning is verleend aan een vennootschap onder firma voor het horecabedrijf aan de Brinkstraat 51 te Beilen. Hier kan geen sprake van zijn want ik ben toen geheel op eigen houtje een eenmanszaak begonnen dat op 11 mei dat jaar de deuren opende voor de gasten waarvan er velen nog geregeld een bezoek brengen aan het knusse etablissement aan de Brinkstraat 51 te Beilen.                                                               

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.