Weekmenu

Nodig ?

Door Henk Berghuis op vrijdag 11 mei 2018 09:00
  • ignore touch

    Waylon © Fotostudio Wierd

mail pinterest

Na twee weken geen koopavond op vrijdag en dus ook twee weken geen vrijdagmenu moest het er maar weer van komen.

De vorige briefjes gingen over de kosten die de gemeente Midden-Drenthe rekende voor de Drank en horecavergunning. Die vielen wat hoog uit. Mijn bezwaarschrift tegen deze kosten à € 594,00 werd ongegrond verklaard. Hierna schreef ik een brief dat ik bereid was te betalen mits ik een gespecificeerde rekening zou ontvangen. Ik wil wel weten waarvoor ik dan moet betalen. Daar komt bij dat de gemeente Midden-Drenthe geen commerciële instelling is en dus geen woekerwinsten hoeft te behalen.

Dit is ongeveer een maand geleden nu en ze zijn er nog niet uit. Ik denk dat ze het te druk hebben met de begroting voor de verbouwing van de gemeentehal. Eerst zou dit een ton gaan kosten, later werd de begroting bijgesteld naar drie ton en uit een bron die ik niet kan noemen heb ik vernomen dat het nu zes ton is. Nodig is zo’n verbouwing niet maar het wordt vast wel heel mooi dan.

Ik, van eenmanszaak de Cerck, heb ook geïnvesteerd. Het gehele voorterras is ge-updeet. Dat was wel nodig. Twee nieuwe banken aan de voorgevel langs met drie nieuwe tafels. Dit alles van degelijk Drents eiken. Ook zijn de tafelbladen vervangen door datzelfde Drentse eikenhout en de terrasstoelen zijn vervangen. Dat voor een slordige drieduizend euro.

Het ligt in de bedoeling dat ik dit de komende zomer weer terugverdien. Zo niet dan doen we er een zomer langer over.

Terwijl ik dit briefje zit te typen hoor ik de klanken van het Eurovisie songfestival op de achtergrond. Het is werkelijk niet om aan te horen. Ik heb ook even zitten kijken. Of die gasten daar zijn gedrogeerd of onder invloed van alcohol. Allemaal zitten ze daar te gillen en te brullen met een vlaggetje in hun handen. Het schijnt dat daar ook nog eens tweehonderd miljoen mensen naar zitten te kijken. Tot overmaat van ramp hebben ze het er bij Pauw ook nog eens over. Voor mij is dit op z’n Frans gezegd het  “Festival des fous.” Dit heeft een artiest als Waylon toch niet nodig. Het zal wel weer aan mij liggen.

Wegens een korte zakenreis zijn wij volgende week dinsdag en woensdag gesloten. Is nodig.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.