Magda Dullemond
Over mij

Magda Dullemond (1980) uit Wolvega is adjunct hoofdredacteur bij Boom uitgevers Nieuwsmedia. In haar vrije tijd mag ze graag koken en zingen.

facebooktwitterlinkedinemail
blog profielfoto
Alle artikelen
ignore touch
26-04-2017 om 08:26
Pizza. Zijn er eigenlijk ook mensen die dat níet lekker vinden?! Ik kan het me niet voorstellen.
ignore touch
19-04-2017 om 09:23
Zaterdag was het bij ons thuis ‘eerste paasdag’, omdat ik zondag moest werken. Mijn schoonouders hebben bij ons gegeten.
ignore touch
12-04-2017 om 08:15
We zijn een weekje weg geweest, dus ik heb maar weinig gebakken en gekookt, de laatste dagen. Maar Pasen komt er aan, en de stemming zit er bij ons thuis al in.
ignore touch
05-04-2017 om 08:56
Pannenkoekjes als ontbijt is iets Amerikaans. Veel vet en suiker. Maar met deze yoghurtpannenkoekjes kun je zonder (of met een stuk minder) schuldgevoel ’s ochtends pannenkoekjes eten.
ignore touch
29-03-2017 om 08:45
Vorige week ben ik bij een bijeenkomst van de Weight Watchers geweest, samen met mijn zus. Het was gezellig, maar niks voor ons. We waren gemiddeld zo’n 20 jaar jonger dan de andere aanwezigen.
ignore touch
15-03-2017 om 08:53
Ik heb een lemon meringue pie gebakken, met daarin zelfgemaakte lemon curd. Dit citroenige Britse goedje wint ook in ons land aan populariteit.
ignore touch
08-03-2017 om 08:21
Zelf brood bakken klinkt als veel werk, maar het bestaat vooral uit veel wachten.
ignore touch
01-03-2017 om 08:00
Rutger was in 2013 de eerste winnaar van het programma Heel Holland Bakt, van Omroep MAX. Hij heeft inmiddels drie bakboeken uitgegeven. Ik maak regelmatig een recept van zijn website, en zijn...
ignore touch
22-02-2017 om 07:21
Soms heb je zo'n week dat je 's avonds al blij bent om íets wat niet uit een snackbar of pizzeria komt op tafel te zetten. Dan maak ik graag quesadillas: een soort tortilla-tosti, met een soepje...
ignore touch
15-02-2017 om 11:20
Ja, ik weet het. Valentijn was gisteren. Maar deze red velvet cupcakes met een roomkaastopping zijn ook op andere momenten heel lekker.
ignore touch
08-02-2017 om 11:30
Geitenkaas heeft een uitgesproken smaak. Ik vind het zelf vooral lekker in combinatie met honing, of in ieder geval iets zoets.
ignore touch
01-02-2017 om 09:52
Heb je een beetje gesmolten chocolade over? Maak er deze vrolijke ‘bark’ (schors) van.
ignore touch
25-01-2017 om 09:46
Grote, zachte chocoladekoeken met een paar zoutflakes er bovenop. Volgens Laura van Laura's Bakery zijn ze 'verslavend lekker'.
ignore touch
18-01-2017 om 15:30
De havermoutmuffins die ik laatst maakte zonder meel, zijn lekker, maar niet iedereen kan de textuur waarderen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een recept mét meel.
ignore touch
11-01-2017 om 07:02
Doordat er tijdens de bakclub op mijn werk een heerlijke krentenstol met spijs werd gepresenteerd, heb ik afgelopen weekend een broodpudding gemaakt.
ignore touch
05-01-2017 om 08:44
Dus. Atkins en ik zijn 'uit elkaar'. Ik kan geen eieren of kaas meer zien, en bovendien kreeg ik behoorlijk last van maagzuur.
ignore touch
24-12-2016 om 08:30
Nee, het is geen tikfout. Ik heb laatst oViebollen gemaakt. Dat zijn oliebollen, maar dan uit de oven. De kritische jury bestond uit manlief, mijn zoontje (2,5) en mijn zwager.
ignore touch
10-12-2016 om 10:00
'Oeh, ik hou wel van American Cookies', roept collega Egbert als ik mijn confetti sugarcookies uitdeel op de redactie. Het zijn ook echt Amerikaanse koekjes: lekker groot, een beetje zacht en...
ignore touch
30-11-2016 om 07:09
Het is bijna december! Ik vind deze maand geweldig. Sinterklaas, Kerst: gezelligheid en lekker eten alom. Toen een vriendin mij onlangs een stuk zelfgemaakt 'rocky road' liet proeven, wist ik al...
ignore touch
23-11-2016 om 15:00
Na drie-en-een-halve maand (!) zonder bakken met suiker en bloem, en bijna 10 kilo lichter, ben ik in deze gezellige Sinterklaastijd gezwicht: ik heb iets gebakken met basterdsuiker en zelfrijzend...
ignore touch
16-11-2016 om 10:00
Als ik van tevoren weet dat ik op een bepaalde dag geen tijd ga hebben om te koken, maak ik soms een ovenschotel. Dat is snel te maken, en snel opgewarmd. Je kunt ze zelfs invriezen.
ignore touch
12-11-2016 om 10:35
'Vrouwen drinken ook steeds vaker een biertje', vertelt de bierexpert, tijdens de mini-bierproeverij waar ik afgelopen week bij mocht zijn. Persoonlijk drink ik al een jaar of twintig zo nu en dan...
ignore touch
02-11-2016 om 07:00
Op uitnodiging van Maggi - die van de bouillonblokjes - mocht ik vrijdag meedoen aan een kookworkshop in het hoofdkantoor van foodgigant Nestlé.
ignore touch
22-10-2016 om 09:14
Wortelcake. Ik ben er dól op, met name op de 'Yummy scrummy carrot cake' van BBC Good Food. Maar ja, dat recept zit bomvol koolhydraten. En laat ik die momenteel vermijden... Er zat maar één...
ignore touch
15-10-2016 om 10:02
Al een hele tijd valt het me op hoe vaak er 'smoked paprika' wordt gebruikt in met name Amerikaanse recepten. Afgelopen week heb ik eindelijk een blikje van deze smaakmaker gekocht.
ignore touch
01-10-2016 om 10:19
Op een verjaardag vroeg vriendin Hanna mij laatst of ik niet eens een recept voor gevulde champignons kon maken. Bij deze, Hanna.
ignore touch
26-09-2016 om 13:27
Mijn lieve nichtje Ella is zondag 3 geworden! Zaterdagavond kwam mijn zus Anne bij mij thuis, zodat we samen een Gruffalo-taart voor haar konden maken.
ignore touch
18-09-2016 om 20:31
Als je brood en granen in het algemeen wilt vermijden, moet je qua lunch even creatief denken. Dit weekend probeerde ik deze omeletwrap.
ignore touch
07-09-2016 om 09:05
Onlangs was ik jarig. Omdat ik een koolhydraatarm Atkinsdieet volg, wilde ik dat niet doorbreken met een ‘gewoon’ stuk taart.
ignore touch
27-08-2016 om 08:57
Ik probeer al tijden af te vallen. Het wil nog niet echt lukken. Mijn suikerverslaving heeft me aardig in de tang.