dossiers
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Bekijk afleveringen van het tv-programma over ondernemen en voor onderne...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Beilen

FrieslandCampina investeert fors in melkfabriek Beilen

Geplaatst op woensdag 27 november 2013 13:43
  • Archieffoto Domo Beilen. © kalmoes

pinterestmail

Beilen - Het gaat goed met de Beiler fabriek van de divisie Ingredients van FrieslandCampina. Door de toegenomen vraag vanuit Azië vinden forse investeringen plaats en is zowel de productie als de werkgelegenheid flink toegenomen.

FrieslandCampina heeft de afgelopen jaren zo’n 200 miljoen euro uitgetrokken voor modernisering en uitbreiding van de fabriek in Beilen. De productie is verzesvoudigd en ging van 20.000 ton naar 120.000 ton. De werkgelegenheid is gestegen van 450 naar 750 mensen.

FrieslandCampina heeft in totaal zeven locaties waar ingrediënten voor babyvoeding worden geproduceerd. De twee belangrijkste zijn de vestiging in Beilen en een (meng)fabriek in Jakarta. Voor de productie van babyvoeding wordt in Beilen dagelijks een miljoen kilo Nederlandse melk plus een miljoen kilo wei gebruikt. Een groot deel van de productie in Beilen wordt als babyvoeding naar China verkocht.

De babyvoedingsproductie in Beilen en de andere locaties moet de komende jaren nog verder omhoog. FrieslandCampina investeert in de jaren  2013, 2014 en 2015 in totaal een bedrag van 1,5 tot 2 miljard euro. Daarvan gaat tussen de 40 en 50 procent naar de ingrediëntendivisie. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in capaciteitsuitbreiding. Ook de kwaliteit van producten en productieprocessen moeten nog verder omhoog.

Meer informatie is te vinden op de website van AgriHolland en de site van de NOM.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.