dossiers
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Beilen

Het is nu of nooit voor glasvezel buitengebied

Geplaatst op woensdag 1 april 2015 14:46
  • Voorlichting in de bus in Hijken. © Foxtxt/Ron de Vos

pinterestmail

Hijken - Sterk Midden Drenthe zet de komende tijd alle zeilen bij om bewoners van het buitengebied warm te maken voor snel internet in de vorm van glasvezel.

Peter de Vries, een van de voorvechters voor snel internet hoopt dat zoveel mogelijk mensen aangeven mee te willen doen: 'We zijn 2,5 jaar bezig mensen duidelijk te maken dat het noodzakelijk is om in het buitengebied snel internet te hebben. We hebben nu de kans en de gemeente en de provincie werken volop mee. Als tweederde aangeeft in te willen stappen met de aanleg van snel (glasvezel)internet dan kunnen we verder en het aanbesteden. Op zijn vroegst kan begin 2016 de schep in de grond en de uitrol beginnen. Dan is iedereen binnen 18 maanden voorzien. Voor ongeveer 66 euro krijg je straks snel internet (200Mb) met hdtv en goede telefoonverbinding. Het is nu of nooit.'
De buitendorpen worden of zijn bezocht door een infotruck waarbij een plaatselijke 'glasvezelambassadeur' de dorpelingen informeert. In Beilen wordt zaterdag een infowinkel geopend in de Brinkstraat.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.