dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Gedogen medicinale cannabis even in de wachtkamer

Geplaatst op donderdag 23 maart 2017 07:53
  • Wietteelt voor eigen medicinaal gebruik © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Beilen - Chronische patiënten die gebaat zijn bij medicinale cannabis (pijnbestrijding) hebben sinds dit jaar een probleem, omdat zorgverzekeraars de aanschaf ervan niet meer vergoeden.

Reden voor Gemeentebelangen-Smilde-Beilen-Westerbork en D66 aan te dringen om een gedoogbeleid in MIdden-Drenthe te overwegen voor de eigen teelt ervan onder voorwaarden. Daartoe hadden deze fracties het op de agenda gezet om het aan te kaarten.

Veel verder dan dat kwam het woensdagavond niet in de raadscommissie zorg en welzijn. De overige fracties en wethouder Bent zagen nut en noodzaak van het medicinale gebruik wel in, maar vonden het beter om het via Den Haag op landelijke schaal te regelen. Sommige fracties wilden eerst meer onderzoek naar de haalbaarheid, maar dat zag de wethouder weer niet zitten: 'Daarmee halen we een enorme klus op onze schouders.'

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.