dossiers
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Beilen

CSG Beilen is het slimste 'bedrijf' van Midden-Drenthe

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 09:58
  • Dit viertal was het slimste. © Ron de Vos

pinterestmail

Beilen - Scholengemeenschap Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen is de winnaar van de eerste editie van het 'Slimste bedrijf van Midden-Drenthe’.

Zij wonnen de titel na een spannende strijd met de twintig deelnemende bedrijven. Vooral Kerkhove Drukkerij was een geduchte tegenstander. Kerkhove won de tweede prijs. De derde prijs ging naar het tweede team van CSG Beilen en Inducon Zwembadtechniek werd eervol vierde. De opbrengsten van de avond gaan naar Gehandicaptensportclub ‘De Stroom’ voor de aanschaf van een elektrische duofiets.

Gien poes meer

Na een heerlijke maaltijd verzorgd door restaurant Meursinge was er koffie met gebak van Bakkerij Berghuis. Vervolgens startte de pubquiz met meer dan 100 vragen in verschillende categorieën: van rekenkunde en geschiedenis tot muziek en Drentse taol. Deze laatste categorie leverde voor sommigen hoofdbrekens op, want wat betekent ‘Hej knienen dan hej ok keutels’ of dat je ‘Evert op de rugge hebt’? Na deze vragen hadden enkele teams ‘gien poes meer’. Gelukkig was tussendoor pauze om bij te komen en de strategie voor het vervolg te bepalen.

FC Groningen

Het winnende team van CSG Beilen kan binnenkort een avondje uit en won naast een imposante wisselbeker een wedstrijdarrangement van FC Groningen. Ook de tweede en derde prijswinnaars ontvingen een mooi aandenken van FC Groningen: Kerkhove ontving een gesigneerd wedstrijdshirt en CSG Beilen-2 een voetbal met handtekeningen van het hele selectieteam. De prijzen zijn uitgereikt door Jan van Driel, lid van Rotaryclub Beilen en ambassadeur van de voetbalclub.

Rotary helpt

De pubquiz voor het Slimste bedrijf van Midden-Drenthe werd georganiseerd door Rotaryclub Beilen. Rotary is een netwerk dat zich inzet voor de samenleving. Dat komt tot uiting in projecten voor fondsenwerving, maar ook door vrijwilligerswerk en het ter beschikking stellen van (vak)kennis van de leden. Enkele projecten van Rotary Beilen zijn: Jobrotary (voor oudere werkzoekenden), Wandelen voor water, theehuis Altingerhof, heidebeheer bij Staatsbosbeheer.
De leden van Rotary Beilen e.o. komen vooral uit Beilen, Westerbork en Dwingeloo.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.