dossiers
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Beilen

Vervalser uit Zwiggelte verdwijnt voor 5 maanden achter slot en grendel

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 10:56
  • © Archieffoto Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Zwiggelte (ADP) – Een 28-jarige man uit Zwiggelte moet van de rechter vijf maanden onvoorwaardelijk de gevangenis in. Hij probeerde in juli 2014 een lening van 12.500 euro los te peuteren bij een bank op basis van een vals arbeidscontract.

De man klopte op 3 juli aan bij de bank met een leenaanvraag. De bank controleerde de gegevens van de man en ontdekte al snel dat het arbeidscontract en de loonstroken die de man had ingediend, vervalst waren. De rekening van de man liet namelijk geen stortingen van salaris zien. Vervolgens werd navraag gedaan bij het bedrijf waar de man zogenaamd gewerkt zou hebben; agrarisch uitzendbureau AB Oost. Daar bleken ze nog nooit van hem hebben gehoord. Na deze bevindingen besloot de bank aangifte te doen tegen de man.

De rechtbank zette expres in op een zwaardere straf, aangezien de man al ettelijke malen is veroordeeld voor onder meer heling, diefstallen, witwassen, vernieling en openlijk geweld. Zo roofde hij onder meer garageboxen om en in Groningen leeg. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.