dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Brandweer Beilen wint provinciale vaardigheidstoets in Peize

Geplaatst op Tuesday 13 March 2018 10:06
  • Het korps van Beilen won zaterdag de wedstrijd in Peize. © Dennis Groen

pinterestmail

Beilen - De wedstrijdploeg van de Beiler brandweer sleepte zaterdag de eerste prijs in de wacht tijdens de provinciale vaardigheidstoets in Peize. De wedstrijd werd gehouden in de 112-klasse. Een klasse waarbij brand, hulpverlening of ongeval gevaarlijke stoffen een onderdeel kan zijn.

De Drentse ploegen kregen in Peize te maken met een brand en een kleine hulpverlening in het scenario. De ploegen werden gevraagd om met de hoogste prioriteit naar de sporthal van Peize te gaan voor een containerbrand. Ter plaatse bleek er ook een verkeersongeval te zijn, waarbij nog één slachtoffer in een voertuig zat. Het slachtoffer kon door een snelle stabilisatie van de voertuigen gered worden.

De container stond tegen de gevel van de sporthal aan waardoor er een doorslag naar binnen was. Door snel optreden werd de brand geblust en kon een dakdekker van het dak bevrijd worden.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Beilen voldoende punten gescoord had voor de eerste plek. Brandweer Norg en Zuidwolde eindigden als twee en drie. Deze drie ploegen gaan door naar de volgende ronde op 28 april in Zuidlaren.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.