dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Toch levenslang voor moordbroers

Geplaatst op donderdag 15 maart 2018 15:43
  • © NDC Mediagroep

pinterestmail

Leeuwarden - De broers Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen zijn in hoger beroep veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Drie weken geleden eiste het Openbaar Ministerie levenslang tegen de moordbroers.

De rechter is ervan overtuigd dat de twee in november 2012 de 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo met een vuurwapen om het leven hebben gebracht. De man was aan het wandelen met zijn hond op het Dwingelderveld. In juli 2013 wurgden het duo het echtpaar Jan en Greet Veenendaal uit Exloo.

De rechtbank in Assen kwam in 2015 tot celstraffen van dertig jaar. Admilson R. kreeg daarnaast tbs met dwangverpleging opgelegd. Het Openbaar Ministerie had levenslang geëist. De rechtbank in Assen wilde geen levenslang opleggen vanwege het definitieve karakter van de straf. Door een wijziging in de uitvoering van de straf is er nu geen bezwaar meer, vindt het hof. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.