dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Leerlingenraad IKC Pieter van Thuyl onthult schilderij

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 12:05
  • © IKC Pieter van Thuyl

pinterestmail

Beilen -Na maandenlang in spanning af te wachten, onthulde de leerlingenraad van IKC Pieter van Thuyl vandaag het schilderij gemaakt door Sacha Trul-Schieving. Het schilderij ‘Talenten op Acryl’ staat symbool voor de visie van het IKC.

Tijdens de onthulling vertelde Sacha Trul-Schieving de kinderen het achterliggende verhaal van het schilderij. “Het schilderij ‘Talenten op Acryl’ gaat over jullie, alle kinderen van ons IKC zijn talenten. De één is goed in knutselen, de ander in rekenen. Of ben jij goed in sporten, computeren, lezen of dansen? Je bent iedere dag met je talent in beweging en daarom heb ik deze gekleurde, vrolijke cirkels gemaakt. Cirkels zijn altijd in beweging net zoals jullie. Straks als je basisschooltijd erop zit, ga je naar een andere school. Je ontdekt nieuwe dingen. Je gaat werken aan je toekomst. Je gaat je talenten nog meer ontwikkelen. Uiteindelijk zal je stralen. Stralen zoals sterren dat doen. Je volgt een pad die je naar je sterren brengt, jouw toekomst!”

Het schilderij komt te hangen in het recent nieuw ingerichte leerplein van IKC Pieter van Thuyl. Adjunct-directeur Martie van de Nieuwegiessen is erg enthousiast over het resultaat. “Het was onze wens om een bijpassend kunstwerk op te hangen in ons nieuwe leerplein. Sacha Trul-Schieving is een zeer creatieve, talentvolle ouder. Vandaar dat we haar gevraagd hebben een schilderij voor ons te maken. We zijn haar erg dankbaar en trots op het prachtige schilderij. Het herinnert ons aan de reden waarom we elke dag op school zijn, wat we er leren en hoe we bouwen aan de toekomst.”

Mocht u het schilderij willen bewonderen, dan bent u van harte welkom op IKC Pieter van Thuyl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.