dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Leraar Dr. Nassau College Beilen in finale

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 11:49
  • © Pixabay

pinterestmail

Beilen - Op het Dr. Nassau College in Beilen is maandag een klein feestje gevierd, want Matijs Lips is doorgedrongen tot de laatste drie finalisten van de verkiezing Beste Docent Nederlands van Nederland en Vlaanderen.

De verkiezing wordt georganiseerd door het programma De Taalstaat op NPO Radio 1. Uit het juryrapport: ‘Matijs Lips haalt de wereld de klas in, laat leerlingen motiverende opdrachten maken, brengt literatuur (bijvoorbeeld poëzie) tot leven. Hij is bereid oude inzichten in te ruilen voor nieuwe inzichten, en geeft zo blijk van een voortdurende eigen ontwikkeling. Daarnaast manifesteert hij zich ook buiten de klas door het onderwerp van een nieuw curriculum voor taal, tekst en cultuur, waarin kennismodules gecombineerd worden met uitdagende taalprojecten.’

Er kan tot vrijdag 25 mei 18.00 gestemd worden op de website van Het Genootschap Onze Taal. Hier is ook een radiofragment te beluisteren waar Matijs en zijn leerlingen vertellen over zijn lesinvulling. Aanstaande zaterdag rond 11.30 uur krijgen de finalisten nog een keer de kans om op de radio uit te leggen waarom zij de beste docent Nederlands van Nederland en Vlaanderen zijn.

Stemmen kan via deze link.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.