dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Leerlingen presenteren plannen Havenwijk

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 16:45
  • © Pixabay

pinterestmail

Beilen - De leerlingen uit havo 2 van CS Vincent van Gogh presenteren morgen hun plannen voor een nieuwe Havenwijk, inclusief schoolgebouw.

Met de presentatie aan de opdrachtgever (gemeente en wethouder), leraren, ouders en andere betrokkenen sluiten zij het project ‘De wijk van de toekomst’ af. De bijeenkomst vindt plaats aan De Omloop 4 in Beilen van 11.00 tot 14.00 uur.

Uitdagende opdracht

De Gemeente Midden-Drenthe zorgde voor een uitdagende opdracht: maak een toekomstbestendig ontwerp voor de Havenwijk in Beilen, inclusief een nieuw schoolgebouw. Dit heeft geleid tot toekomstvisies, gedetailleerde plattegronden en maquettes.

De vaksecties aardrijkskunde, Nederlands, CKV en techniek zorgden voor de inhoudelijke invulling en begeleiding van het project. Om tot concrete plannen te komen hebben de leerlingen onder meer buurtbewoners, gemeenteambtenaren en leraren geïnterviewd, een Programma van Eisen opgesteld, plattegronden getekend en maquettes gemaakt. Tijdens de afsluitende bijeenkomst presenteren de leerlingen hun plannen aan de wethouder, gemeenteambtenaren, ouders en andere belangstellenden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.