dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Dierenweide Beilen doet mee aan Rabo Clubkas Campagne

Geplaatst op Tuesday 10 July 2018 17:30
  • 0

pinterestmail

Beilen - De Dierenweide aan De Stroom in Beilen doet mee aan de Rabo Clubkas Campagne in de hoop een extra bijdrage te ontvangen.

Jaarlijks stelt de Rabobank Assen en Noord-Drenthe een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. De leden beslissen van dinsdag 4 september tot en met woensdag 19 september hoe de totale bijdrage wordt verdeeld. Juist in deze tijd, waarin het binnenhalen van financiële middelen steeds moeilijker wordt, is deze bijdrage een extra stimulans om dromen te laten uitkomen.

Peter Vereijken van de Dierenweide: ‘Wij schamen ons soms een beetje voor al ons gebedel. Wij willen ons liever focussen op verzorgen en houden van dieren, dierenwelzijn, het kleindierenproject, de moestuinen voor kinderen en het onderhoud van het park. Wij zijn een vrolijke club van voornamelijk kinderen en jeugd, die zich inspant voor de dierenweide en educatieve tuin bij Stroomdal.’

Plannen

Een extra bijdrage zou de dierenweide goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor een terrasoverkapping aan de tuinschuur. Die zouden de medewerkers zelf bouwen en kan gebruikt worden voor activiteiten buiten het zomerseizoen en bij regen. Verder wil men graag een ezelkar kopen en rangers opleiden om op de eerste Beilense ezeltaxi te kunnen rijden. Ook de aanschaf van een bokkenwagen en een zelf te bouwen duiventil staan nog op het wensenlijstje. Die duiventil wordt gebouwd met de kleindierenvereniging Midden-Drenthe en krijgt dan een plekje in de hertenweide in Stroomdal. De dierenweide heeft recent van MOEK 2.000 euro ontvangen en van het RABO-fonds 8.000 euro subsidie gekregen. Het totaalbedrag dat nodig is voor alle plannen is 13.500 euro en de Dierenweide is daarom op zoek naar een financiële bijdrage van 3.500 euro.

Rekeninghouders

Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen rekeninghouders die op 1 augustus aanstaande lid van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe zijn hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt. Na het uitbrengen van de stemmen wordt het beschikbare bedrag naar rato verdeeld (met een maximum van 5.000 euro). Dit jaar heeft de bank maar liefst 150.000 euro te verdelen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.