dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Teller van The Ride of Education staat op bijna anderhalve ton

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 14:44
  • Het doel is bereikt! Foto van de hele groep op camping Trevirus in Trier (Eifel, Duitsland). © Yvonne Drenth © Yvonne Drenth

pinterestmail

Beilen - Burgemeester Mieke Damsma schoot de deelnemers zaterdag 21 juli weg naar Trier en inmiddels zijn ze ook alweer terug. Naar nu blijkt staa(k)t de teller van The Ride of Education op 143.000 euro, een mooi bedrag voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

The Ride on Education vertrok op zaterdag 21 juli met 28 fietsers vanuit Beilen naar Trier. Een jaarlijks terugkerende sponsorfietstocht van een week, van ruim 600 kilometer. Zaterdag 28 juli werd de eindbestemming in Trier veilig en wel bereikt, na een week in grote hitte en met onverwacht steile hellingen in de Eifel.

Vóór Mieke Damsma, de burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe, het startsein gaf, speldde ze fietster Marijke Zaalberg in de raadzaal de versierselen als Lid in de Orde van Oranje Nassau op. Marijke was één van de fietsers die met alle edities meedeed voor haar eigen stichting: stichting Naar School in Haïti. Deze school richtte Zaalberg 20 jaar geleden op en dat werd een groot succes: van een privéschooltje in haar huis in Haïti naar een school waar nu 800 à 1.000 leerlingen dagelijks les en te eten krijgen.

Voor de fietsers van start gingen, was er al € 19.000 aan sponsorgeld binnen. De precieze eindstand moet nog berekend worden, maar er is in ieder geval al bijna € 21.000 bij elkaar gefietst voor diverse onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

Dit brengt het totaal van zes jaar fietsen nu op € 143.000. Geld dat er anders niet was gekomen voor het mooie doel van The Ride on Education: stimuleren van goed onderwijs in ontwikkelingslanden. 

Sponsoren kan nog steeds via NL49 TRIO 2024 5833 50 t.n.v. The Ride on Education.

In 2013 ging The Ride on Education voor het eerst van start. De eindbestemming was toen Schotland. Daarna ging de tocht naar Denemarken, Frankrijk, de Harz in Duitsland en België. De tocht naar Trier dit jaar was wegens de hittegolf niet eenvoudig voor de fietsers, maar de deelnemers hebben het dapper doorstaan.

Volgend jaar meefietsen? Houd dan www.therideoneducation.nl en de Facebookpagina in de gaten. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.