dossiers
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Beilen

Speeddaten voor baan in zorg op afstand

Geplaatst op donderdag 6 september 2018 09:07
  • ZCN-medewerker Souad Ahal-Laoui. © Jaspar Moulijn

pinterestmail

Beilen - Zorgcentrale Noord (ZCN) houdt op 2 oktober in Beilen speeddates voor geïnteresseerden in een baan in de zorg op afstand.

Een speeddate is een laagdrempelige manier om als potentiële werkgever en werknemer nader kennis te maken met elkaar. Bianca Turkstra, teamleider bij ZCN: 'We houden deze speeddates omdat ons vak, zorg verlenen op afstand, nog niet zo bekend is bij verpleegkundigen en verzorgenden. Het is een relatief nieuw beroep wat het des te interessanter voor mensen maakt die zich graag verder ontwikkelen. Mooi als je dat mensen kunt laten zien en ervaren op je locatie. Als je hart hebt voor de zorg, servicegericht en digitaal vaardig bent dan is de kans groot dat we ‘matchen’ met elkaar. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via www.zcn.nl/vacatures.'

Centralisten met verstand van zorg

Zorg verlenen op afstand is mogelijk door gebruik te maken van technologische informatie- en communicatiemiddelen. Cliënten hebben persoonlijk contact met een verpleegkundige via telefoon, ipad, alarmcentrale, e-mail, app et cetera. Bij ZCN werken centralisten met verstand van zorg, die weten wat het is om bij iemand thuiszorg te verlenen. Zij staan namens 95 verschillende zorgbedrijven dagelijks zo'n 2000 mensen te woord. Verpleegkundigen doen triage op afstand op basis van de informatie die ze krijgen en regelen doorverwijzing naar de juiste hulpverlener.

Zorg betaalbaar

Zorg verplaatst zich meer en meer van zorginstellingen, zoals het ziekenhuis, naar mensen thuis. E-health en domotica worden vaker ingezet om de zorg betaalbaar te houden. Zorg op afstand door zorgcentralisten ondersteunt en ontlast het werk van professionals in het veld. Voorbeelden van e-health en domotica zijn bijvoorbeeld beeldbellenmet een arts, zorgapps, personenalarmering, slimme medicijndispensers die alarmeren als medicijnen niet op tijd worden ingenomen, dwaaldetectoren of verband met sensoren die meten of een wond goed heelt. Door technologie in te zetten kunnen mensen ook langer zelfstandig thuis blijven wonen, zonder hulp van anderen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.