dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

‘Vreemde vogel’ levert gratis schoolreis op

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 11:05
  • Blije leerlingen nadat ze hoorden dat ze op schoolreis mogen naar Wildlands. © Kor Siertsema

pinterestmail

Beilen - Grote vreugde vrijdagochtend bij de leerlingen van groep 7 en 8 van De Eshorst. Zij wonnen een schoolreis naar Wildlands in Emmen, beschikbaar gesteld door Jumbo Mulder.

Welke groep maakt het allermooiste werkstuk van een dier? Dat was een eerdere vraag en ook de uitdaging voor scholen in Beilen. Jumbo Mulder was heel benieuwd en stelde voor de winnende groepen een mooie prijs beschikbaar: een gratis schoolreisje naar Wildlands in Emmen.

Groep 7/8 van Kindcentrum de Eshorst in Beilen wist met die uitdaging wel raad. Na brainstormen in de klas ontstond het plan om ‘een vreemde vogel’ te maken. Er ontstond een fantasiedier in papier-maché van een meter hoog, een mix van verschillende dieren in bonte kleuren, dat door de klas vol trots naar de winkel werd gebracht. Vervolgens was een vijfkoppige jury eensgezind: dit was zonder twijfel het winnende ontwerp.

Zodoende stonden Matthijs en Ilona Mulder vrijdagochtend plotseling voor de deur van Kindcentrum de Eshorst. Of groep 7/8 ook aanwezig was, vroegen ze. Nou, die wás er en even later stonden ze voor de groep met zeer verbaasde en niets vermoedende kinderen. ’Jullie hebben het allermooiste werkstuk gemaakt’, aldus Matthijs en Ilona. ‘En de beloning is een geheel verzorgde schoolreis voor jullie groep naar Wildlands in Emmen.’ Het laat zich raden dat het enthousiasme groot was.

Het winnende ontwerp kunt u in de winkel nog even bewonderen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.