dossiers
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Beilen

Zwemmers verrast met jubileumcadeau

Geplaatst op Thursday 8 November 2018 10:15
  • De zwemmers met hun nieuwe zwemplanken. © De Spatters

pinterestmail

Beilen - Afgelopen zondag vierden de Masters afdeling van zwemclub de Spatters hun 20-jarig bestaan. Dierenartsenpraktijk Beilen verraste de zwemmers met een cadeau.

Het jubielum werd gevierd met een pubquiz in café Het Zwaantje, waar oud-leden en huidige leden elkaar ontmoetten. De Masters bestaat uit 25 actieve leden van wisselend niveau en uiteenlopende leeftijden. Er wordt getraind voor wedstrijden zoals het Europees Kampioenschap in Slovenië afgelopen zomer, maar ook voor goede doelen. Zo zwom het team vorig jaar meer dan 5000 euro bijeen tijdens de ALS City Swim in Assen.

Materiaal

Omdat de club al langere tijd te maken heeft met versleten trainingsmaterialen ging dierenarts Bernd Hietberg, lid van de Masters, op zoek naar iets nieuws. Samen met Yvonne Medendorp van Active Swim in Eelde, in het Noorden bekende leverancier van professionele zwemkleding en materialen in Eelde, werd iets compleet nieuws bedacht. ‘Als dierenarts staan wij in onze praktijk regelmatig voor nieuwe uitdagingen om patiënten te helpen, die creativiteit kwam nu goed van pas’, vertelt hij.

Logo op trainingsplank

De zwemmers hebben nu een trainingsplank met een hond en een kat erop. De techniek die daarvoor gebruikt werd, is nog niet eerder toegepast in Nederland. ‘Er is al belangstelling uit het hele land voor deze manier van bedrukken van trainingsmaterialen voor zwemclubs’, aldus Yvonne.

Dinsdagavond tijdens de reguliere training werden de zwemplanken en poolboys met veel enthousiasme in gebruik genomen. Trainster Albertje van Veen is zeer content met cadeau van Dierenartsenpraktijk Beilen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.