dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Scouting met snert op kerstmarkt ter promotie

Geplaatst op Wednesday 12 December 2018 11:53
  • Zo ging het vroeger © scouting beyloo ter horst

  • © scouting beyloo ter horst

pinterestmail

Beilen - Scouting Beyloo ter Horst steekt dit jaar met de kerstmarkt in Beilen een oude traditie in een nieuw jasje. De scouts gaan op 14 december zelfgemaakte snert verkopen. Dit wordt gedaan met het oog op de nieuwbouwplannen die de vereniging heeft.

Scouting Beyloo ter Horst is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit in zowel het ledenaantal als in het materiaal dat gebruikt wordt. Daardoor ontstond de wens om te investeren in een nieuw gebouw. Eén gebouw waar alle materialen opgeslagen worden en waar de oudste groep leden, de Stam, haar onderkomen vindt. De Stam is in een paar jaar tijd meer dan verdubbeld.

Platte kar

Na jaren van plannen zijn de tekeningen eindelijk af en kunnen de scheppen bijna de grond in. Martijn Bakker van de scoutinggroep: ‘Om dit daadwerkelijk te realiseren is de vereniging echter nog met een laatste slag bezig, het werven van vrijwilligers. Om dit te doen heeft de vereniging besloten om een zeer oude traditie in het leven te roepen: het verkopen van snert. Tientallen jaren terug gingen de scouts eens per jaar door Beilen met een platte kar vanwaar zij snert verkochten. Dit jaar zal een opgefriste versie hiervan als publiciteitmiddel plaatsvinden tijdens de kerstmarkt in Beilen. De snert wordt ter plekke bereid en verkocht. Tevens is de mogelijkheid om zelf een broodje te bakken boven een houtvuur.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.