dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Beilen

Leerlingen basisscholen leren EHBO via een speurtocht

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 14:48
  • Een leerzame tocht langs verschillende banners. © EHBO Drenthe

pinterestmail

Beilen - Spelenderwijs de beginselen van eerste hulp leren, dat is waar het om draait bij de Red Cross Quest. Dat gebeurt aan de hand van een speurtocht via 18 banners met kennis- en doe vragen voor leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Beilen. Het belooft dan ook zaterdag 19 januari een leerzame dag te worden voor veel kinderen.

Het betreft een samenwerking van de GA de Ridderschool Beilen, Dierenweide Stroomdal, brandweer Midden-Drenthe en Rode Kruis Drenthe. Maar ook andere basisscholen uit Beilen doen mee. De kinderen worden begeleid door de rangers van het Stroomdal, vrijwilligers van het Rode Kruis en ook de brandweer is van de partij.

Er komen serieuze onderwerpen aan de orde zoals reanimatie, de AED, de stabiele zijligging, maar ook bloedneuzen, teken, schaafwonden en het rijden met een rolstoel langs pillonen. Alles gebeurt op speelse manier, het belooft volgens de organisatie een leuke en leerzame dag te worden. De kinderen die de speurtocht goed doorlopen ontvangen een heus ‘bewijs van deelname’ en een leuk cadeautje.

De Red Cross Quest begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Om 14.00 uur begint de laatste ronde van het spel. Ouders en begeleiders zijn welkom om te komen kijken. 

Onder het motto 'Je bent nooit te jong om EHBO te leren!' vindt deze leerzame dag plaats op de GA de Ridderschool, ’t Spiek 2 in Beilen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.