dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Afvalverwerker Attero in andere handen

Geplaatst op maandag 9 december 2013 14:31
  • Attero © Eigen foto

pinterestmail

Wijster - Afvalverwerkingsbedrijf Attero, het voormalige Essent Milieu, met onder andere een vestiging in Wijster, wordt voor 170 miljoen euro verkocht. De nieuwe eigenaar wordt Waterland Private Equity Investments.

De aandeelhouderscommissie van Attero stemt in met het voornemen het bedrijf te verkopen. De voorgenomen verkoop wordt nu eerst voor advies voorgelegd aan de Ondernemingsraad van Attero. Vervolgens zullen de individuele aandeelhouders moeten besluiten over de verkoop van hun aandelen. Attero is nu nog eigendom van provincies en gemeenten.

Volgens algemeen directeur Pierre Vincent van Attero ondersteunt Waterland de gekozen strategie van het bedrijf om onder andere meer evenwicht in zijn portfolio te brengen door naast huishoudelijk afval een evenredig deel bedrijfsafval en geïmporteerd afval te contracteren.

“Waterland heeft aangegeven in de ontwikkeling van Attero te willen investeren. Dat zorgt voor continuïteit. Attero kan zelfstandig blijven functioneren. Dat is goed voor onze medewerkers. En onze klanten kunnen blijven rekenen op een milieubewuste en innovatieve verwerking van hun afvalstromen tegen marktconforme voorwaarden.”, aldus Pierre Vincent.

In 2009, bij de verkoop van de aandelen van Essent en de afsplitsing van Attero, zijn aandeelhouders al tot de conclusie gekomen dat afvalverwerking, en daardoor een participatie in Attero, niet tot hun strategische kernactiviteiten behoort.


 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers