dossiers
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Regio

Herinrichting Dwingelderveld bijna voltooid

Geplaatst op zaterdag 1 maart 2014 10:29
  • Dwingelderveld in vogelperspectief © Twitter / Albert Henckel

pinterestmail

Dwingeloo - Boswachter Albert Henckel stapte woensdag samen met projectleider Jaap van Roon van DLG in een vliegtuigje om het indrukwekkende resultaat van de maatregelen rondom het Dwingelderveld te bekijken.

De herinrichting van het Nationaal Park Dwingelderveld is bijna voltooid. In januari 2011 zijn de werkzaamheden begonnen. Het gebied wordt groter, natter en stiller. De afgegraven grond is langs de A28 als geluidswal neergelegd. Een ecoduct is gebouwd, en sloten zijn gedempt. Hierdoor stopt de afwatering door en van het resterende heidegebied.

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan het verwijderen van de asfaltweg door het Dwingelderveld. Een deel wordt omgevormd naar zandweg. Het nieuwe Familiepad is gedeeltelijk voorzien van een betonlaag.

Met het 60 meter brede ecoduct is de verbinding tussen het Nationaal Park Dwingelderveld en het Terhorsterzand gerealiseerd en een koppeling gelegd met de nog meer oostelijk gelegen natuurgebieden. Op 12 maart a.s. worden tijdens de Boomfeestdag door kinderen uit gemeente Westerveld bomen en struiken geplant bij de natuurbrug en op de geluidswal.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.