dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Erevoorzitter NIC Willem Roelfsema overleden

Geplaatst op zaterdag 19 april 2014 18:11
  • Willem Roelfsema. © Twitter / @MargrietBenak

pinterestmail

Zuidlaren - In zijn woonplaats Zuidlaren is Willem Roelfsema, de erevoorzitter van het Noordelijk Internationaal Concours hippique (NIC), overleden.

Roelfsema was vanaf het begin van het concours betrokken bij het NIC en werd in 1994 voorzitter van de organisatie. Hij hanteerde de voorzittershamer tot en met het vijftigste concours in 2004. Tijdens dat jubileumconcours werd Roelfsema erevoorzitter en werd hij Koninklijk onderscheiden waarbij hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Willem Roelfsema viel als eerste de eer te beurt de Ritmeester Gruppelaar award te ontvangen, vanwege zijn grote verdiensten voor het Noordelijk Internationaal Concours hippique.

Het bestuur van het concours hippique karakteriseert haar overleden erevoorzitter als een beminnelijk mens, een paardenman in hart en nieren, sociaal bewogen en tot compromissen bereid. Maar Roelfsema was ook iemand die streed voor het behoud van zijn integriteit.

Willem Roelfsema was ook handelaar in paarden en zijn naam was synoniem aan een Bovag-garantie in de autohandel. 

Willem Roelfsema, die donderdag overleed, zou volgende week 81 jaar worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.