dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Hansa Green Tour bezoekt Wijster

Geplaatst op dinsdag 24 juni 2014 18:14
  • Opening afvalsorteerinstallatie bij Attero. © Foxtxt / Ron de Vos

pinterestmail

Wijster - De vijfde editie van de Hansa Green Tour start morgen in Groningen en doet daarna Attero in Wijster aan. De tocht besteedt aandacht aan de productie van groen gas en de productie van vloeibaar biogas in samenwerking met Rolande LNG.

De Hansa Green Tour is een internationale netwerktour voor bedrijven en overheden om duurzame technologie te promoten in Noordwest-Europa en kennis en ervaring uit de wisselen. De tocht eindigt op 28 juni in Kopenhagen, de milieuhoofdstad van Europa in 2014.

Via Groningen en Wijster gaat men naar Bremen, Hamburg en tenslotte Kopenhagen. Onderweg worden duurzame initiatieven bezocht van Eneco (grootste bioenergiecentrale van Europa in Delfzijl), Audi (power2gas), Mercedes en de nieuw hybrid ferry tussen Puttgarden naar Rody. In het Duitse Werlte heeft Audi een nieuwe fabriek in gebruik, waar zij uit duurzaam opgewekte stroom uit zon- en windeneergie synthestisch gas maken voor hun nieuwe Audi A3 g-tron.

Onlangs is op initiatief van Hansa Green Tour een Letter of Intent getekend in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tussen Audi, Attero, Pon, Ponooc en de provincie Drenthe om deze nieuwe techniek, power-to-gas, naar Wijster te halen. Bij Mercedes wordt de op één na grootste autofabriek ter wereld bezocht in Bremen. Een fabrieksteam rijdt vervolgens mee naar Kopenhagen met een waterstofauto en de nieuwe C-klasse-hybrid, een wereldprimeur!

Meer informatie staat op de website www.hansagreentour.com/nl/welkom.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.