dossiers
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Lees alles over het sportgala Midden-Drenthe van 2017
Bekijk afleveringen van het tv-programma over ondernemen en voor onderne...
Regio

Promens Care neemt nieuwbouw Troelstralaan in gebruik

Geplaatst op dinsdag 20 januari 2015 17:11
  • De nieuwbouw aan de Troelstralaan. © Eigen foto

pinterestmail

Assen - Cliënten en medewerkers nemen deze week de nieuwbouw van Promens Care aan de Troelstralaan in Assen in gebruik. De bewoners hebben lang naar de verhuizing uitgekeken.

Op het voormalige terrein van het Gomarus College heeft Actium in opdracht van Promens Care een woonvoorziening gebouwd met 27 zorgappartementen. Bewoners van Promens Care met een verstandelijke beperking verhuizen van de Thorbeckelaan naar de Troelstralaan. Op de locatie is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

In de nieuwbouw krijgt elke bewoner de beschikking over een woon- en slaapkamer met eigen sanitaire voorzieningen. Een hele vooruitgang voor de bewoners die aan de Thorbeckelaan veel minder privacy hadden. Daarnaast heeft iedere etage een gezamenlijke huiskamer en is in het gebouw een grote centrale keuken aanwezig.

Specifieke doelgroep

Het  gebouw is zo ontwikkeld en voorzien van technieken dat de cliënten zelfstandig kunnen wonen maar toch het veilige gevoel hebben van individuele begeleiding en zorg. Ook de integratie van de tuinen en de bestrating geven het gevoel van zelfstandig wonen.

Het gebouw staat centraal in de wijk en is geïntegreerd in de woonwijk. Door de ronde vorm van het gebouw zijn de lange gangen visueel onderbroken waardoor een bijzondere beleving ontstaat die je  zowel in het gebouw als buiten het gebouw ervaart. Door de bijzondere kleurstelling heeft het gebouw qua uitstraling een niet overheersende aanwezigheid in de omgeving.

Feestelijke opening

Het gebouw zal in april feestelijk worden geopend in aanwezigheid van genodigden. Voor de buurtbewoners is na de officiële opening een open huis gepland.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.