dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

PvdA Hoogeveen is bezorgd over ontwikkelingen Attero

Geplaatst op maandag 1 juni 2015 15:55
  • Opening afvalsorteerinstallatie bij Attero. © Foxtxt / Ron de Vos

pinterestmail

Wijster - PvdA Hoogeveen is bezorgd over de ontwikkelingen bij Attero.

De nieuwe eigenaar van afvalverwerker Attero, investeringsfonds Waterland heeft zichzelf 183 miljoen euro dividend toegekend. Vorig jaar namen zij het bedrijf, met vestigingen in onder meer Wijster, over voor 170 miljoen euro. 'Hoewel Attero in gemeente Midden Drenthe ligt, staan er wel degelijk Hoogeveense belangen op het spel', vertelt Stan van Eck, raadslid van de PvdA Hoogeveen.

Onder de rook

'De gemeente Hoogeveen ligt letterlijk onder de rook van Attero. Inwoners van onze gemeente zijn werkzaam bij Attero. Het bedrijf verwerkt Hoogeveens huisvuil.´ Van Eck vraagt het Hoogeveense college wat de toekomstverwachting voor het bedrijf zijn. ´In het jaarverslag 2013 van Attero lazen we dat Attero Wijster zestien verontreinigingskernen kent die gesaneerd moeten worden. De kosten daarvan worden geraamd op 15,7 miljoen euro. Door de dividenduitkering van 183 miljoen zijn de reserves van Attero fors geslonken. Die reserves waren onder meer bestemd voor saneringswerkzaamheden´.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers