dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Leren werken met iPad in het Apple Museum

Geplaatst op zondag 23 augustus 2015 10:33
  • iPad © Eigen foto

pinterestmail

Orvelte - Het Apple Museum Nederland in Orvelte (Melkwegje 5) gaat binnenkort cursussen en workshops geven. Het gaat om een beginnerscursus en de workshops rond foto's op de iPad en tips en trucs op de iPad.

Cursisten moeten de eigen (en volledig opgeladen) iPad meenemen met het laatste besturingssysteem. De cursussen en/of workshops worden geven door een erkend docent van SeniorWeb. Het aantal cursisten is maximaal 6 per cursus. Er wordt voor thee en koffie gezorgd .
De cursist krijgt een handboek van SeniorWeb, oefeningen op papier en een beschrijving van de diapresentatie. De cursus wordt gegeven in twee sessies van 2,5 tot 3 uur.

Beginnerscursus iPad

De beginnerscursus Starten met de iPad maakt je wegwijs op de iPad met aandacht voor o.a. onderdelen benoemen van de iPad; beginscherm, thuisscherm, app's en de app store; werken met het schermtoetsenbord; app's verplaatsen, downloaden van app's; internetten, de basisbeginselen, favorieten aanmaken en bewerken; leren omgaan met de camera; mailen, adressen opslaan, adresboek aanmaken; tips en trucs; handtekeningen plaatsen.

Foto's bewerken

De workshop 'Foto workshop op de iPad' duurt één avond (drie uur) en heeft maximaal acht cursisten. Bij deze workshop leer je onder meer foto's bewerken, teksten plaatsen, albums maken, foto's delen in the cloud, foto's mailen en albums versturen naar fotoservices.

Bij de workshop 'Tips en trucs met de iPad' krijgen maximaal tien belangstellenden in een sessie van 2,5 uur inzicht in bediening met 1, 2, 3, 4 en 5 vingers van de iPad, het maken van een handtekening, snel adressen opslaan uit mail en netjes mailen.

Aan de cursussen zijn kosten verbonden. Voor inlichtingen en/of aanmelden: www.applemuseum-nederland.nl / e-mail : info@applemuseum-nederland.nl / 06 39751460.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.