dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Oud-militair doet aangifte tegen Admilson R.

Geplaatst op donderdag 9 juni 2016 09:37
  • De moordverdachten zijn aangehouden in flat De Stoeke in Hoogeveen. © Henriëtte Meppelink

pinterestmail

Hoogeveen - Een oud-militair doet aangifte tegen Admilson R. De Hoogevener R. werd vorig jaar nog tot 30 jaar cel veroordeeld vanwege drie roofmoorden. R. zou in 2010 een handgranaat hebben laten ontploffen in een pantservoertuig in Afghanistan.

Defensie heeft nooit kunnen vaststellen wie de handgranaat liet ontploffen en ontsloeg beide soldaten. De oud-collega van R. wil nu eerherstel. Dat meldt Nu.nl

R. zit nu in de gevangenis

R. zit nu nu een gevangenisstraf uit wegens de moorden op Berend Smit en het echtpaar Veenendaal. In 2010 diende hij in het leger in Afghanistan. Daar deden zich een aantal incidenten voor. Oud-rechercheur Dick Gosewehr deed voor De Telegraaf onderzoek naar de zaak. Hij concludeert dat R. opzoek was naar een heldenstatus. Op 7 maart 2010 zou hij een handgranaat hebben laten ontploffen in een pantserwagen. Hij wilde zo zijn collega redden. De marechaussee concludeerde dat een van beide militairen de ontploffing moet hebben veroorzaakt. Omdat beiden zwegen kon niet worden vastgesteld wie dat was en ontsloeg defensie de militairen oneervol. De collega van Admilson R. is er volgens zijn advocaat van overtuigd dat R. de aanslag heeft gepleegd en doet daarom nu aangifte.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.