dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Directeur Waterleidingbedrijf Drenthe eerder weg na historisch tekort

Geplaatst op donderdag 21 januari 2016 19:32
  • © WMD

pinterestmail

Assen - Karst Hoogsteen vertrekt vroeger dan gepland als directeur van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD). Dit nadat duidelijk werd dat de WMD over 2014 een tekort had van zo’n 1,3 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarrekening.

Dat meldt RTV Drenthe. Dat tekort is historisch, nog nooit eerder in het bestaan van het waterleidingbedrijf was er een tekort.

De aandeelhouders - de twaalf Drentse gemeenten en de provincie - hebben donderdagmiddag de situatie besproken tijdens de aandeelhoudersvergadering. Hoogsteen had toen al aangekondigd eerder te vertrekken. In plaats van in de herfst vertrekt de directeur op 1 april.

Projecten in Indonesië

De tekorten hebben, zo schrijft de regionale omroep, te maken met de manier waarop schulden en activiteiten in het buitenland worden gewaardeerd, zoals projecten in Indonesië. De WMD helpt daar met de opbouw van het drinkwaternet. Verder wordt gekeken naar de financiering van schulden. Ook die leveren mogelijk een risico op. 

De Raad van Commissarissen heeft besloten onderzoek te doen naar de financiën van de WMD. Tevens wordt onderzocht op welke manier de WMD de projecten in Indonesië zo goed mogelijk kan afsluiten. 

Volgens de WMD leiden de verliezen niet tot een hogere waterprijs. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.