dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Raad Assen: diepgravend onderzoek naar miljoenenverlies WMD

Geplaatst op donderdag 16 juni 2016 21:56
  • © Aangeleverde foto

pinterestmail

Assen - Een meerderheid van de Asser gemeenteraad wil dat er een diepgravend onderzoek komt naar de 13 miljoen euro, die de Watermaatschappij Drenthe (WMD) moet bijleggen op een Indonesisch waterproject.

De SP diende donderdag tijdens de raadsvergadering een motie in, die werd gesteund door OpAssen, het CDA en GroenLinks. De partijen vroegen het college om over het miljoenenverlies van de WMD in gesprek te gaan met provincie, de Drentse gemeenten en eventueel de Rijksoverheid.

De provincie doet al onderzoek naar het ‘waterdossier Indonesië’, maar een meerderheid van de raad wil dat Assen daar als aandeelhouder bovenop zit. Alleen de CU, D66 en VVD vinden dat niet nodig.

Wethouder Albert Smit wees nog op het onderzoek dat al loopt, maar zei de zorgen van de Asser gemeenteraad te begrijpen bij dergelijke bedragen en ontraadde de motie dan ook niet.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.