dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

SP eist duidelijkheid over de waterprojecten van de WMD

Geplaatst op dinsdag 27 september 2016 11:49
  • Stichting Waterprojecten Oost-Indonesië. © SWOI

pinterestmail

Assen - De fractie van de SP in de Provinciale Staten wil inzicht in alle informatie over de Indonesische waterprojecten waar Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) bij betrokken was. De WMD verloor 13 miljoen euro op die activiteiten.

De SP wil dat alle rapporten en brieven van de ministeries over de Indonesische waterprojecten per direct naar de Provinciale Staten gestuurd worden. Dit staat in een motie die de partij morgen tijdens de Statenvergadering zal indienen.

De fractie wil een einde aan de informatieachterstand van de Staten. De partij doelt op de kritische rapporten over de waterprojecten van de WMD die in een la zijn verdwenen en dit jaar weer boven water kwamen.

Onlangs berichtte het Dagblad van het Noorden nog over een brief uit 2013 van minister Ploumen aan de Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar. In die brief zou de minister gevraagd hebben om de Indonesische waterprojecten te herzien.

Volgens Wim Moinat, fractievoorzitter van de SP, moeten de Staten nu direct geïnformeerd worden en wil de partij niet wachten op het eindrapport van professor de Waard.

Vanwege het nog lopende onderzoek van De Waard werd een eerdere motie van de SP over de waterprojecten van de WMD aangehouden. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.