dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Provincie en gemeenten grijpen in bij waterleidingbedrijf

Geplaatst op Friday 14 October 2016 09:56
  • Waterleiding Maatschappij Drenthe. © WMD

pinterestmail

Assen - De aandeelhouders van de Waterleiding Maatschappij DrWMD hebben besloten dat het bedrijf wordt opgesplitst. Een deel van het bedrijf richt zich op de levering van drinkwater, in het andere deel worden de buitenlandse projecten ondergebracht.

De provincie en de gemeenten, de aandeelhouders besloten op donderdag 13 oktober tot de juridische splitsing, om te voorkomen dat de verliezen op projecten in Indonesië gevolgen hebben voor de levering van drinkwater aan de Dentse klanten.

Op de projecten in Indonesië werd inmiddels al een verlies genomen van 13 miljoen euro. De directie van de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) is in gesprek met de buitenlandse partners om de activiteiten af te bouwen.  

De effecten van de activiteiten in Indonesië worden vanmiddag, vrijdag 14 oktober ook besproken tijdens een vergadering van het klantenpanel van de WMD.

Het klantenpanel geeft een paar keer per jaar een mening over bijvoorbeeld de dienstverlening of de communicatie van het bedrijf. 

Lees de voorgeschiedenis in het dossier: Activiteiten van de WMD in Indonesië

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.