dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

'Docu over moordbroers mag integraal worden uitgezonden'

Geplaatst op dinsdag 22 november 2016 19:26
  • Berend Smit uit Dwingeloo werd op zondag 4 november 2012 op klaarlichte dag in het bos tussen Lhee en Spier doodgeschoten. (Foto: Piet Bosma) © Piet Bosma

pinterestmail

Hoogeveen / regio - De documentaire over moordbroers Admilson en Marcos R. mag integraal worden uitgezonden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald, een dag voordat het hof in Leeuwarden uitspraak doet in de moordzaak van het duo.

Het openbaar ministerie was eerder van plan het contract over de verfilming te ontbinden, aangezien nabestaanden van mening zijn dat de documentaire hun rouwverwerking zou kunnen verstoren. Dat begreep de rechter in Den Haag, maar vond dat niet zwaarwegend genoeg om de uitzending te verbieden.

De documentaire wordt vermoedelijk volgend jaar uitgezonden.

Uitspraak volgt morgen

Morgen doet het hof van Leeuwarden uitspraak in de zaak voor de moorden op Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo. Het openbaar ministerie heeft in hoger beroep opnieuw levenslang geëist tegen de twee verdachten. De rechtbank veroordeelde de broers in november vorig jaar tot 30 jaar cel, voor Admilson kwam daar tbs met dwangverpleging bij. De eis voor beide broers was levenslang.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.