dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Hof wil meer onderzoek in zaak tegen 'moordbroers'

Geplaatst op woensdag 23 november 2016 13:51
  • © NDC Mediagroep

pinterestmail

Leeuwarden - Het gerechtshof in Leeuwarden wil extra onderzoek naar de moord op Berend Smit. Daarom is vandaag geen uitspraak gedaan in het hoger beroep tegen de broers Marcos en Admilson R.

De broers stonden terecht voor de moorden op Berend Smit uit Dwingeloo en Jan en Greet Veenendaal uit Exloo. 

De rechtbank in Assen legde Marcos R. vorig jaar dertig jaar cel op. Admilson R. kreeg dertig jaar, plus tbs met dwangverpleging. Het OM had  levenslang geëist.

Maar in Nederland is momenteel veel discussie over de levenslange gevangenisstraf. Een dergelijke straf zou veroordeelden elk perspectief ontnemen. Daarom werd de straf niet opgelegd. Het Openbaar Ministerie ging daartegen in beroep.

In dat hoger beroep wil het Hof nu aanvullend onderzoek, omdat het onderzoek in de zaak Berend Smit onvolledig is geweest. Er moet meer onderzoek komen naar verschillende scenario's.

De verdachten verklaarden dat alleen vanuit een greppel op Smit geschoten is. Volgens het OM is er vanaf meerdere punten geschoten. 
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.