dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Gemeente houdt documenten over WMD geheim

Geplaatst op Thursday 30 March 2017 14:10
  • Stichting Waterprojecten Oost-Indonesië. © SWOI

pinterestmail

Beilen - Het dossier over Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) wordt vertrouwelijk ter inzage gelegd voor leden van de gemeenteraad van de gemeente Midden-Drenthe. Daarbij wordt op een viertal documenten geheimhouding gelegd.

De raad wordt door het gemeentebestuur verzocht deze geheimhouding te bekrachtigen voor de duur van tien jaren. 

In de raadsvergadering van 27 februari heeft wethouder Gerard Lohuis de toezegging gedaan dat er een dossier van de Waterleidingmaatschappij Drenthe ter inzage komt te liggen bij de griffie. Om aan deze toezegging van de wethouder te voldoen, wordt voorgesteld het dossier vertrouwelijk ter inzage te leggen voor de raad.

Daarbij wordt op een viertal documenten geheimhouding gelegd. 'Door het bekrachtigen van de opgelegde geheimhouding kan de raad kennis nemen van de stukken zonder dat er persoonlijke en/of bedrijfsbelangen geschaad worden', stelt de gemeente.  

Onderzoek naar WMD

Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar voor een goed doel: schoon drinkwater in Indonesië. Maar de activiteiten van de WMD in Oost-Indonesië liepen uit op een financieel drama. De WMD moest 13 miljoen euro afboeken en directeur Karst Hoogsteen stapte op. Nu willen de aandeelhouders eindelijk duidelijkheid. 

Lees meer in het dossier: Activiteiten van de WMD in Indonesië 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.