dossiers
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Regio

Fietswalhalla op de VAM-berg

Geplaatst op donderdag 4 mei 2017 09:45
  • Over een jaar kan er volop gefietst worden. © Ron de Vos

pinterestmail

Wijster/Beilen - Goed nieuws voor atb-ers en andere sporfietsers: de 'VAMberg' in Wijster krijgt twee uitdagende fietsparcoursen. Ook als hardloper zul je er thuis voelen. In oktober begint de uitvoering en medio volgend jaar moet het klaar zijn.

Er zitten pittige klimmetjes in met een stijgingspercentage variërend van 3 tot 16 procent in de route van 2,3 kilomter. Zuidelijk van de begroeide afvalberg komt een atb-route van 3,4 kilometer. Er zitten 20 bochten in, een kasseienstrook en een start/finishstraat. De VAM-berg wordt ten behoeve van een extra recreactieheuvel deels hoger dan de huidige 56 meter boven NAP, maar blijft binnen de norm van 68 meter NAP. Deze verhoging moet in 2021 klaar zijn.

De grote lijnen van dit plan van de provincie werden woensdagmiddag gepresenteerd in het gemeentehuis in Beilen. Wethouder Lohuis is er enthousiast over en niet alleen vanwege de uitstraling voor 'zijn' gemeente: 'We hebben iets moois kunnen doen met die afvalberg samen met de provincie en andere partners. Wat zou het mooi zijn als de rotonde van de vele atb-routes in Drenthe op de VAM-berg zou komen.'

In 2016 werd met de eigenaar van de afvallocatie, Attero, afgesproken om een openstelling van het afvalterrein te realiseren voor recreatief gebruik.

Het VAM-bergplan maakt deel uit van het streven van de provincie om ook in 2020 de fietsprovincie van Nederland te zijn.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.