dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Gemeentebelangen SBW wil geheimhouding dossier WMD opheffen

Geplaatst op Wednesday 7 June 2017 09:07
  • Stichting Waterprojecten Oost-Indonesië. © SWOI

pinterestmail

Beilen - De fractie van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork wil dat alle stukken uit het dossier over de projecten van Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) in Oost-Indonesië openbaar worden gemaakt.

Fractievoorzitter Charles de Haas dient daarom in de raadsvergadering van 8 juni een amendement in, om de opgelegde geheimhouding op te heffen. 

De Haas vraagt zich af waarom de rapporten in de doofpot moeten verdwijnen. 'Overheden spreken van openheid en transparantie. Verantwoordelijke personen en instanties dienen zich niet te verschuilen achter geheimhouding', zegt De Haas. 

De WMD moest dertien miljoen afschrijven op de projecten in Indonesië. De directeur en een commissaris raakten door de affaire in opspraak. 'Het gaat hier om grote bedragen. Geld van de burger, miljoenen. Mag die burger dan ook weten, wie er gefaald hebben en om hoe dit allemaal is gegaan', vraagt de fractievoorzitter van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork. 

Lees meer in het dossier: Activiteiten van de WMD in Indonesië

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.