dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Leo Hendriks nieuwe directeur WMD

Geplaatst op dinsdag 4 juli 2017 16:05
  • Leo Hendriks. © WMD

pinterestmail

Assen - Leo Hendriks is benoemd tot directeur van Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD). Hij is de opvolger van Peter Glasbeek. Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) hebben de aandeelhouders met de benoeming ingestemd.

Hendriks treedt 1 september aan. Hendriks (1964), is civiel ingenieur en heeft 25 jaar ervaring in de watersector. Bij adviesbureau DHV en de drinkwaterbedrijven van Overijssel en Flevoland werkte hij inhoudelijk en als leidinggevende ‘in het water’.

’Met Leo halen we een enthousiaste en energieke persoonlijkheid in huis. Met zijn kennis en kunde zien we hem als de perfecte kandidaat om WMD in de ontwikkeling naar een transparante en krachtige organisatie verder te begeleiden’, aldus voorzitter van de RvC, Geert Jansen.

Hendriks volgt interim-directeur Peter Glasbeek, die in april 2016 werd aangesteld om de financiën bij de WMD weer op orde te krijgen na enkele mislukte projecten in Indonesië. Die projecten hebben de WMD bijna 13 miljoen euro gekost.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.