dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Attero wil Dak van Drenthe aanleggen op de VAM-berg

Geplaatst op donderdag 7 september 2017 15:34
  • Attero wil Dak van Drenthe aanleggen © Attero

pinterestmail

Wijster - Attero wil de stortcapaciteit bij Wijster verlagen en daarom de stortplaats eerder afdekken. Daardoor is de VAM-berg eerder beschikbaar voor recreatief gebruik. Het bedrijf wil op de top een wal aanleggen: het Dak van Drenthe.

De provincie Drenthe heeft de VAM-berg benoemd als icoonproject binnen het programma Vrijetijdseconomie en fietsen. De provincie wil de VAM-berg openstellen voor fietsers door een nieuw fietsparcours, een nieuw ATB-parcours, fietspaden en wandelpaden en parkeervoorzieningen aan te leggen. 

Hans Boer, manager Mineraal Attero gaf op 10 juli in Drijber een presentatie. Hierin stelde hij dat Attero de stortplaats in 2033 wil sluiten en niet in 2074, zoals de planning was. 

Attero heeft daarom een aanmeldingsnotitie bij de provincie Drenthe gedaan en een verzoek om de milieuvergunning te herzien. De afvalverwerker wil tussen oktober en januari 2020 nog 1 miljoen kubieke meter bodemas storten. Attero verlaagt daarmee de stortcapaciteit bij Wijster met 2,25 miljoen m3. 

De stortplaats wordt echter wel op de oorspronkelijk gedachte hoogte gebracht: 63 meter boven NAP. Daarvoor wordt een wal aangelegd van 13 meter hoog en aan de basis 150 meter en bovenop 30 meter breed.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers