dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Provincie Noord-Brabant ontevreden over verkoop Attero

Geplaatst op zaterdag 9 september 2017 10:39
  • © Eigen foto

pinterestmail

Wijster - De Provinciale Staten van Noord-Brabant zijn achteraf ontevreden over de manier waarop afvalverwerker Attero is verkocht. Noord-Brabant was de grootste aandeelhouder van Attero.

De procedures worden aangepast om de Provinciale Staten in de toekomst eerder te informeren en te laten meebepalen, is vrijdag 8 september besloten tijdens een debat.

Attero maakte in het verleden deel uit van Essent. Het energiebedrijf is in 2009 voor ruim 8 miljard euro verkocht door provincies en gemeenten.

Het toenmalige Essent Milieu werd destijds nog niet van de hand gedaan. In 2013 werd het afvalbedrijf alsnog verkocht voor 170 miljoen euro. De kopende partij ontving een jar later al een divident van ongeveer 180 miljoen. Later werd Attero te koop gezet, waarbij de verwachtte opbrengst op een miljard euro werd geschat.

In juni concludeerde de Zuidelijke Rekenkamer dat de Provinciale Staten onvoldoende betrokken zijn geweest bij het verkoopproces. De verkoop was doorgedrukt terwijl uitstel vermoedelijk een betere prijs had opgeleverd.

Lees meer in het dossier over Attero.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers