dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Hoe kreeg Admilson R. een scherp voorwerp de rechtszaal binnen?

Geplaatst op vrijdag 27 oktober 2017 14:56
  • © BRU/ Niek van der Oord

pinterestmail

Hoogeveen - Hoe kon Admilson R. maandag de rechtbank in Leeuwarden binnenlopen met een scherp voorwerp? Dat gaan de penitentiaire inrichting in Vught en de Dienst Vervoer en Ondersteuning de komende tijd onderzoeken.

Admilson R. en zijn broer Marcos R. uit Hoogeveen werden door de rechter veroordeeld voor drie moorden op het echtpaar Veenendaal en Berend Smit. R. probeerde tijdens de zitting zichzelf met een scherp voorwerp te verwonden, maar dat hielden beveiligers met man en macht tegen. 'U bepaalt de straf, ik bepaal de tijd', riep R. tegen de rechter. Het zou om een klein scheermes gaan.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie meldt dat Admilson R. wel is gefouilleerd voordat hij de gevangenis in Vught verliet en naar de rechtbank in Leeuwarden werd overgebracht. Ook het gerechtshof in Leeuwarden gaat een onderzoek instellen.

Het hoger beroep tegen Admilson R. is uitgesteld door het gerechtshof en gaat over uiterlijk vier maanden verder. Ook de zaak van zijn broer Marcos werd uitgesteld. Beide worden binnen drie maanden vervolgd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.