dossiers
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Regio

Verhalencafé over Moluks-Nederlandse geschiedenis

Geplaatst op woensdag 4 april 2018 12:49
  • © Archief Drents Museum

pinterestmail

Assen - Theaterproject ‘Aan de andere kant’ houdt op woensdag 11 april vanaf 20.00 tot 22.00 uur een verhalencafé in het Drents Archief. Dit is een aanloop naar de theatervoorstelling Aan de andere kant van Stichting gedeelde verhalen.

Mensen van Molukse komaf en niet-Molukkers maken samen een theatervoorstelling waarbij beide kanten van de gedeelde geschiedenis belicht worden en aan elkaar worden verbonden. Het is de bedoeling dat tot 2020 drie voorstellingen worden gemaakt rondom dit onderwerp. Het eerste zal te zien zijn in september 2018 en gaat over de komst van oud KNIL-soldaten uit de Molukken naar Nederland voor wat in eerste instantie een tijdelijk verblijf zou zijn.

Inspiratiebron

De verhalen en anekdotes die de mensen tijdens het verhalencafé vertellen vormen een inspiratiebron voor de voorstelling die in september wordt gespeeld op locaties in Bovensmilde, Hoogkerk en Appingedam, drie plaatsen met een grote Molukse gemeenschap en dus een rijke gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis. Bij het verhalencafé is iedereen welkom die een verhaal over of herinnering heeft aan Molukkers in Nederland, de Nederlands-Molukse geschiedenis of het leven als eerste generatie Molukker in de woonoorden in Nederland. Deelname is gratis, een avond vol bijzondere verhalen is gegarandeerd.

Aanmelden

Aanmelden voor het verhalencafé in het Drents Archief op woensdag 11 april tussen 20.00 en 22.00 uur is wenselijk en kan via 0592-313523 of info@drentsarchief.nl. Komen aanwaaien op de avond zelf mag ook. Deelname is gratis.

Meer informatie is te vinden via de website www.gedeeldeverhalen.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.