dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Hoogeveen opgenomen in ‘Rustpunten’circuit

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 15:32
  • © Minicamping Schonewille

pinterestmail

Nieuweroord - ‘Je bent op een mooie zomerdag aan het fietsen in onze mooie omgeving, maar je wilt ook wel even ergens een kopje koffie of een ijsje. Dat kan nu ook in het buitengebied van Hoogeveen.

Het begin is er’, vertelt recreatieondernemer Rense Schonewille. Hij is een van de drie recreatieondernemers die het initiatief hebben genomen om een ‘Rustpunt’ te realiseren.

Een Rustpunt is een plaats waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Er is een zitplek en er zijn voorzieningen waarmee bezoekers koffie, thee en limonade zelf kunnen bereiden of kunnen krijgen. Elektrische fietsen kunnen tussentijds worden opgeladen en ook een toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen bezoekers een kleine bijdrage. Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het Rustpuntbord. Ze zijn geopend als het bordje ‘open’ zichtbaar is.

Witte vlek

Schonewille: ‘Er zijn al meer dan vijfhonderd Rustpunten in Nederland. Gelderland, Overijssel, Groningen, Noord-Holland, Overijssel en Utrecht gingen ons voor, maar ze zijn er nu ook in Drenthe. In samenwerking met de provincie en verschillende recreatieondernemers en de Stichting Rustpunt is het intiatief genomen om de witte vlek die Drenthe was ten aanzien van Rustpunten weg te poetsen op de kaart van fietsend en wandelend Nederland.’

Minicamping De Bulte in Tiendeveen, minicamping Schonewille in Nieuweroord en ‘B&B Keetje’ in Fluitenberg zijn de voortrekkers in de gemeente Hoogeveen.

Rustpuntenzoeker

‘Met de Rustpuntzoeker een handig tooltje voor op je smartphone, vind je meteen de rustpunten bij jou in de buurt, fietsroutes en veel informatie. Kom vooral eens kijken bij de rustpunten in de buitengebieden van onze gemeente als je aan het fietsen of wandelen bent.’

Meer informatie is te vinden op: www.rustpunt.nu.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.