dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Iconisch

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 08:13
  • Commentaar. © .

pinterestmail

De eerste wielrenners en fietsliefhebbers kunnen in de herfst van dit jaar de eerste kilometers maken op de VAMberg. Een jaar later dan gepland, maar zoals bij de meeste grote projecten loopt het uit en/of wordt het duurder.

Belangrijkste is dat we dit jaar met de fiets op pad kunnen op dit kansrijke en sportieve recreatieparcours. Zeker weten dat dit een aanzuigende werking heeft en niet alleen op de MTB/ATB-ers. Zoveel uitdagende fietsplekken hebben we niet in ons vlakke landje. Er zijn de afgelopen tijd al heel wat superlatieven voorbij gekomen, zoals ‘iconisch’. Dat zal de tijd moeten leren, maar ja met al dat enthousiasme wordt er veel geroepen.

Wat ook een kans maakt op de kwalificatie ‘iconisch’ is het glasvezelproject van Sterk Midden-Drenthe dat vorige week een symbolische afronding kende. Echt klaar is het nog niet helemaal, maar wat er na zes jaar gepresteerd is door eigen inwoners en wat eigenlijk een nutsvoorziening behoort te zijn, verdient wel een moment van aandacht. Dat die klus opgepakt is door 50/60-plussers is niet zo vreemd als je bedenkt dat die de jaren ‘70, toen burgerkracht ook aan de orde was, bewust meegemaakt hebben.

Ron de Vos

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.