dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Nieuwe exposities in Galerie Wildevuur

Geplaatst op vrijdag 31 augustus 2018 10:30
  • Siemen Dijkstra bij een van zijn (eerdere) werk met als onderwerp het Dwingelderveld. © Foxtxt / Ron de Vos

pinterestmail

Hooghalen - Galerie Wildevuur exposeert vanaf 31 augustus werk van de kunstenaars Janhendrik Dolsma, Peter Durieux, Siemen Dijkstra, Johan Abeling en Philippe Timmermans.

Galeriehouder Philip Wildevuur: ‘Dolsma is dé schilder van luchten. Een fijnschilder die met slechts wolken, zonlicht en spiegelingen in het water een ongekend spannend en sprankelend schouwspel weet te creëren. Durieux is fijnschilder en tekenaar van sublieme landschappen die verhalen over oorspronkelijkheid en andere aardse zaken. Een van de beste tekenaars ooit, die zijn landschappen in verf vol overgave opbouwt en uitwerkt.’

Siemen Dijkstra hangt er niet voor het eerst en is de onbetwiste meester van de kleurenhoutsnede. Internationaal bekend en geroemd om zijn ongeevenaarde techniek van kleurenhoutsneden en zijn sfeervolle gedetailleerde weergaven van het Noordelijk landschap.

Johan Abeling maakt realistisch schilderijen van landschappen gehuld in een waas van mysterie en mist. Een fenomenaal fijnschilder van licht in een verstild landschap als ideaal van een ongeschonden wereld.

Tenslotte Philippe Timmermans met imposante, krachtige en spannende beelden van mannen in brons met een monumentaal karakter. Atletische manfiguren geven in hun beweging en verstilling uitdrukking aan diepe innerlijke gevoelens.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.