dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

Witteveen wint Europese Dorpsvernieuwing Award

Geplaatst op vrijdag 21 september 2018 18:46
  • Vlnr Carlo Lejeune (jurylid), Dennis Bouwman (wethouder), Nadja häupl (jurylid), Roos Glastra en Liesbeth Langen (beide inwoner Witteveen). © Gemeente Midden-Drenthe

pinterestmail

Witteveen - Het dorp Witteveen heeft de Europese Dorpsvernieuwing Award voor bijzondere prestaties op het gebied van dorpsontwikkeling gekregen.

Witteveen won vorig jaar de Nederlandse dorpsvernieuwingsprijs. Daarop mochten ze samen met andere nationale winnaar strijden om de Europese ‘titel’, die in Oostenrijk werd uitgereikt.

‘We zijn als gemeente super trots op wat in Witteveen allemaal gedaan wordt’, reageert wethouder Dennis Bouwman. Hij was naar Oostenrijk om de Witteveners te supporten. ‘Wat ons betreft vormt het dorp echt een voorbeeld voor andere dorpen in onze gemeente, maar ook daarbuiten. Deze Europese Award is dan ook meer dan verdiend.’

Naoberkracht

De jury prees de Witteveners onder meer voor hoe zij in goede samenwerking met omliggende dorpen de school hebben getransformeerd tot dorpshuis. Ook had de jury lovende woorden voor de vernieuwende en moderne manier waarop Witteveen zich presenteert en promoot.

Tot slot was de jury onder de indruk van de noaberkracht in Witteveen: alle activiteiten worden uitgevoerd door de dorpsbewoners zelf. Waar nodig ondersteunt de gemeente en sociale instanties hierin.

De eerste prijs, de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2018, ging naar het Oostenrijkse Hinterstoder.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.